Savjeti za uređenje sobe malog školarca

eDom&vrt
31.08.2018 11:08:32

Na što obratiti pažnju prilikom uređenja dječje sobe

Savjeti za uređenje sobe malog školarca

Početak školske godine prekretnica je u životu djeteta. Za malog prvašića to je velika promjena, jer uz bezbrižne dane igre kreće i prihvaćanje odgovornosti, a njegov prostor trebao bi imati i dio za učenje i nove školske obveze. 

Osnovni elementi u sobu svakog malog školarca su krevet, ormar, police za knjige, radni stol i stolica. Ako je to moguće, pobrinite se da vaš školarac ima izdvojen prostor za učenje, ali i dalje sačuvajte i dio prostora za igru

Radni stol i stolica


Najvažniji element u sobi vašeg mališana koji tek kreće u školu je kvalitetan radni stol. Vodite računa o tome da pisaći stol ima jako dobru prirodnu rasvjetu, a svakako mu pribavite i simpatičnu stolnu svjetiljkuStolica neka bude ergonomski oblikovana, ni prevelika ni premala. Cilj je da kralježnica djeteta bude u prirodnom položaju kako bi se smanjilo opterećenje leđa. 
 
Kako urediti sobu za školarca 

Multifunkcionalni namještaj


Multifunkcionalnim namještajem možete uštedjeti na prostoru, ali imajte u vidu da on treba potrajati nekoliko godina. Odmah u startu odaberite kvalitetne elemente, čime ćete u budućnosti uštedjeti popriličnu svotu. Danas je u salonima namještaja moguće pronaći dječje sobe za razne veličine prostora. Primjerice, odaberete li elemente koji imaju spojen krevet i ormar, možete uštedjeti i na prostoru. 
 
Kako urediti sobu za školarca 

Police za knjige


Postavite police za knjige na zidove. Osim što ćete tako izbjeći gomilanje knjiga i ostalih sitnica svuda po sobi, vaše će dijete imati i dovoljno prostora za igru, jer će prostor ispod polica ostati slobodan. 
 
Kako urediti sobu za školarca 
 

Prostor za igru


Iako je nužno da prilagodite dječju sobi njihovim novim obvezama, ostavite im i kutak za igru kako dijete to ne bi osjetilo kao stresnu promjenu. Svakako nabavite kutije za spremanje igračaka, kako bi nakon igre sve bilo natrag na svom mjestu i kako prilikom pisanja domaće zadaće vašem malom đaku ništa ne bi odvlačilo pažnju od obveza. Ako je to moguće, prostor za igranje uredite što dalje od prostora za učenje. 
 
Kako urediti sobu za školarca 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eDom&vrt

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: