7 savjeta kako odabrati kvalitetan vrtni namještaj

eDom&vrt
04.07.2019 14:07:39

Kupujete li vrtni namještaj pročitajte savjete koji će vam sigurno pomoći pri odabiru

7 savjeta kako odabrati kvalitetan vrtni namještaj

 
Vanjski prostori i balkoni centar su događanja u ljetnim mjesecima. Bez obzira organizirate li zabavu, druženje ili se samo želite opustiti nakon napornog dana, vrt je idealno mjesto za to. Kako bi užitak bio maksimalan, osoblje iz salona Centar stolica, iz Zagreba, donosi vam 7 savjeta koji će vam pomoći pri odabiru vrtne garniture.

1. Uzmite u obzir vremenske uvjete


Važno je vrtni namještaj prilagoditi vremenskim uvjetima u kojima se nalazi vaš objekt. Živite li u toplom ili hladnom području, pada li često kiša ili ste blizu mora faktori su koji će utjecati na kupnju. Zbog toplog i suhog vremena drvo puca, a jak vjetar može odnijeti vaš aluminijski namještaj, dok pleteni stolovi i stolice ne podnose stalnu izloženost vlazi.

2. Izmjerite prostor


Obavezno obavite sve potrebne izmjere i obratite pažnju na oblik prostora. Radi li se o dugom i uskom balkonu, bolje je odabrati barski set koji će zauzeti puno manje mjesta. Opremate li široki trijem moći ćete uzeti u obzir i veće komade namještaja. Neovisno o tome radi li se o balkonu ili trijemu, namještaj rasporedite tako da se oko njega možete kretati


vrtna-garnitura-centar-stolica

3. Odredite gdje ćete smjestiti vrtni namještaj


Hoćete li vrtni namještaj postaviti na travu, zemlju ili tvrdu površinu poput betona ili drvene podloge? Je li prostor natkriven ili nije? Odgovori na ta pitanja pomoći će vam pri odabiru materijala koji će se dobro uklopiti u okruženje
Tražite li namještaj za travnate ili nenatkrivene prostore, nikako se nemojte odlučiti za onaj izrađen od mekog drva jer će ga vlaga veoma brzo uništiti. 

Plastika je veoma lagana, stoga je idealna ako vaš stol i stolice namjeravate često premještati. Nakon korištenja obavezno ga sklonite sa sunca kako ne bi izblijedio.

4. Odaberite materijal


Osim vremenskih uvjeta i podloge, održavanje je bitan faktor pri odabiru materijala za vrtni namještaj. 
Aluminij i tikovina zahtijevaju minimalno održavanje kao i kovano željezo koje karakterizira dugovječnost, a ujedno dobro podnosi vrućine i vlagu. Pleteni namještaj također dobro odolijeva vlazi, a dostupan je u raznim stilovima i bojama.

5. Obratite pažnju na udobnost


Vrtna garnitura služi za odmor i opuštanje, stoga ona prvenstveno mora biti udobna. Ako u set nisu uključeni jastuci, nabavite ih sami, kako bi postigli maksimalan komfor.
Prije negoli zaključite kupnju svakako sjednite i testirajte odabrani vrtni element.

 
vrtni-namjestaj-zagreb
 

6. Osigurajte mjesto za spremanje namještaja


Tijekom loših vremenskih uvjeta, namještaj je potrebno skloniti kako se ne bi oštetio. Osigurajte mu stoga potrebno spremište ili izaberete onaj koji ćete tijekom zimskih mjeseci moći koristiti i u zatvorenom prostoru. Dobro rješenje predstavlja i sklopivi namještaj koji će zauzeti mnogo manje mjesta dok se ne koristi.


7. Razmislite o budžetu


Vrlo je bitno znati s kolikim budžetom raspolažete, kako biste za svoj novac dobili najbolje. U slučaju da ne želite potrošiti mnogo, razmislite o materijalima koji su cjenovno prihvatljiviji, poput aluminija, plastike ili se odlučite za jeftinije vrste drva.

Tražite li vrtni namještaj svakako svratite do Centra stolica u Zagrebu koji vam nudi vrtne stolove i stolice, ali i ležaljke od raznih materijala. U njihovoj bogatoj ponudi ćete sigurno pronaći ono što tražite. Osim stolova i stolica za vrt, dio prodajnog asortimana su i stolovi i stolice za kućanstvo, uredske stolice te stolice za ugostiteljstvo. Posjetite njihove stranice na portalu eCroatia.info.


vrtne-stolice-zagreb

(I: eCroatia.info)
 

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eDom&vrt

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: