Napravite sami prirodna sredstva za čišćenje kupaonice

eDom&vrt
07.12.2018 10:12:52

Ako želite izbjeći kemikalije, evo nekoliko prijedloga za blistavu kupaonicu

Napravite sami prirodna sredstva za čišćenje kupaonice

Česta upotreba kemikalija u obliku sredstava za čišćenje može djelovati loše za vaše zdravlje. Ipak, dobro je znati da možete smanjiti njihovu količinu tako da sami napravite prirodna sredstva za čišćenje. Vaša kupaonica može blistati i bez da koristite sredstva puna kemikalija, a evo kako... 

Korištenje alkoholnog octa u kućanstvu nije nikakva novost. Ovo je sredstvo posebno korisno u kupaonici i borbi protiv raznih oblika prljavštine, poput kamenca, hrđe, bakterija

Kamenac koji se nataloži na pločicama, a najčešće u tuš kabini lako je iskorijeniti sredstvom od prirodnih sastojaka koje možete i sami napraviti. U boci s raspršivačem pomiješajte 0,5 l vode, 0,5 l alkoholnog octa i koricu limuna. Isti efekt postići ćete ako pomiješate ocat, sodu bikarbonu i limun. Sredstvo raspršite na površini s kamencem i pustite da malo odstoji. Nakon nekog vremena izribajte kamenac grubljom stranom spužvice i isperite. 

Vrata tuš kabine možete očistiti tako što ćete namočiti krpu u ocat i prebrisati ih. Zatim uzmite suhu krpu od mikrofibre i ponovno prođite površinom. U umivaonik u kupaonici nerijetko se nakupljaju razne nečistoće. Pospite ga sodom bikarbonom i istrljajte vlažnom spužvicom. 

Za dezinfekciju zahodske školjke poslužite se sodom bikarbonom i octom, odnosno pospite školjku sodom i zatim je našpricajte octom u većoj količini. Pustite da odstoji nekoliko minuta, a zatim izribajte četkom. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eDom&vrt

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: