Zagrebačko jezero Bundek ponovno postalo najljepša gradska cvjetna oaza

eDom&vrt
23.05.2018 09:05:30

53. Floraart na Bundeku, od 28. svibnja do 3. lipnja

Zagrebačko jezero Bundek ponovno postalo najljepša gradska cvjetna oaza

 
Zagrebačko jezero Bundek i ovog je proljeća postalo najljepša gradska cvjetna oaza u kojoj će uživati stotine tisuća posjetitelja Međunarodne vrtne izložbe Floraart. Ove se godine Floraart, najveći hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe, organizira po 53. put i to u nešto drukčijem terminu od uobičajenog - krajem svibnja i početkom lipnja, točnije od 28. svibnja do 3. lipnja 2018. godine.
 
Na ovoogdišnjoj cvjetnoj izložbi predstavit će se više od 220 izlagača iz Hrvatske i svijeta. Program izložbe iz godine u godinu sve je bogatiji, raste i interes izlagača, sve je ljepši izložbeni prostor i posadi se veći broj biljaka. Ove je godine zasađeno više od 123 tisuće sadnica koje će i nakon izložbe oplemenjivati Bundek.
 

Prodaja cvijeća i sadnica i upoznavanje trendova u uređenju eksterijera

Na 53. Floraartu, uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica, i ove godine očekuju nas zanimljiva predavanja i radionice, glazbeni program, predstave, atraktivna natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista i Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a nagrade očekuju i izlagače koji se kandidiraju za najljepši izložbeni prostor. Najmlađi će uživati u Floragradu uz čitanje priča, dječje predstave, zabavne radionice i sadnju cvijeća. 

Na izložbi će također biti predstavljeni najnoviji trendovi u krajobraznom uređenju, prezentirat će se nova idejna rješenja u uređenju vrtova i zelenih površina te u aranžiranju cvijeća, kao i novitete u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji.
 
"Edukacija je jedan od temeljnih ciljeva izložbe i iznimno se trudimo prenijeti na naraštaje odgovoran odnos prema prirodi i okolišu. S ciljem senzibiliziranja javnosti i unapređenja kvalitete života omogućili smo nastup brojnih udruga, a ove godine jedan od partnera je i Zoološki vrt, dok u suradnji s Dumovcem, skloništem za nezbrinute životinje 2. lipnja organiziramo reviju pasa s ciljem njihovog udomljavanja", najavio je Darko Uidl, dopredsjednik Izvršnog odbora Floraarta. 
 
Tradicionalno je tijekom Floraarta organizirana besplatna autobusna linijia od Mažuranićevog trga do Bundeka, te električni vlakić koji također besplatno vozi oko jezera.
 
Ulaz na izložbu je besplatan. 
 
 
 
(I: eCroatia.info/floraart.hr)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eDom&vrt

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: