Međunarodni festival Taste the Mediterranean u Hvaru

eGastro
16.04.2019 10:04:00

Od 22. do 25. svibnja na Hvaru će kuhati svjetske kulinarske zvijezde i hrvatski chefovi

Međunarodni festival Taste the Mediterranean u Hvaru

Šesto izdanje međunarodnog festivala Taste the Mediterranean održat će se od 22. do 25. svibnja 2019. u gradu Hvaru. Posjetitelje i sudionike očekuju masterclassovi poznatih hrvatskih i svjetskih chefova nagrađenih Michelinovim zvjezdicama i Gault&Millau tokama. 

Delicije Mediterana koje su uvrštene na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine, predavanja i radionice sommeliera, znanstvenika i stručnjaka iz ugostiteljskog sektora iz Hrvatske, Italije, Španjolske, Francuske, Slovenije i Albanije samo su dio bogatog programa. Na hvarskoj Pjaci posjetitelji će moći razgledati Mediteransku tržnicu sa štandovima izlagača i kupiti neki od tradicionalnih otočnih proizvoda: maslinova ulja, sireve, džemove i razne slastice.

Ekskluzivni gost ovogodišnjeg festivala je Bee Satongun, najbolji azijski ženski chef u 2018., prema izboru elitnog popisa 50 Best Restaurants. U suradnji s hrvatskim chefom Hrvojem Zirojevićem, Bee će pripremati ekskluzivnu četveroručnu večeru u restoranu Laganini, na Palmižani. 
 
Taste the Mediterranean, festival, Hvar 

Festival će ugostiti i poznate chefove Fabricija Vežnavera, VesnuMiletić, Biljanu Milinu, Vincentea Patina, Marcella Trentinija, Igora Jagodića, Sokola Prenga, Lionela Levyja, Ippeija Uemuru te poznata domaća imena: Sandra i Daneta Tahirovića, Natašu Vukmirović, Tončija Jerovića i Igora pl. Živanovića

Uz gastro radionice održat će se i degustacije najboljih vina iz Španjolske, Italije i Hrvatske. 

Kao i prošle godine, naglasak festivala stavljen je na temama održivosti i ekologije te očuvanju nematerijalne kulturne baštine otoka koja je pod zaštitom UNESCO-a. Tako će se u obnovljenom Arsenalu organizirati niz predavanja na navedene teme, poput prehrane i mediteranskog načina života, ekološke poljoprivrede, ribarskih tradicija, suhozida i dekoracije mediteranskih interijera. 

Detaljni program možete pratiti na službenim stranicama festivala, a za pojedine večere, predavanja i degustacije vina potrebne su rezervacije. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eGastro

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: