Vrijeme je da posjetite Ivanić-Grad! Ovog vikenda održava se Bučijada

eGastro
18.10.2018 12:10:47

Najposjećeniji gastro festival u Hrvatskoj posvećena kraljici jeseni

Vrijeme je da posjetite Ivanić-Grad! Ovog vikenda održava se Bučijada

Četrnaestu godinu zaredom, od 19. do 21. listopada 2018. godine održat će se Bučijada u Ivanić-Gradu, najposjećeniji gastronomski festival u Hrvatskoj posvećen buči. 

Glavni dio manifestacije bazira se na prodaji, odnosno sajmu buča, proizvoda od buča i ostalih ekoetno proizvoda. Više od 200 izlagača predstavit će svoje proizvode, a među njima je 30 proizvođača bučinog ulja, 80 OPG-ova i oko 20 ekoloških poljoprivrednih gospodarstava. 

Pod organizacijom Udruge proizvođača bučina ulja Hrvatske održat će se i stručni skup na teme "Bučina pogača i brašno i njihove nutritivne vrijednosti" i "Brendiranje bučina ulja kao suvenira kontinentalne Hrvatske"

Glavni park u Ivanić-Gradu za vrijeme Bučijade pretvorit će se u mjesto inspiracije za umjetnike i kreativce koji će izlagati instalacije i skulpture napravljene od bundeva. Posjetitelji će moći kušati autohtone sorte vina škrlet na "ŠkrCo" corneru, bučino pivo pivovare Crafter's. Usto, očekuju vas i izložbe, koncerti, etnoprogram, kulinarski kutak te vođene tematske šetnje gradom, dok su za one najmlađe organizirani su zabavno-edukativni sadržaji: vožnja Buča kočijom i Bučko vlakićem, radionica Vatrogasne bučijade i dječje predstave.

(I: eCroatia.info) 

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eGastro

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: