Prvo izdanje Makarska Connexion – gourmet i craft beer festivala

eGastro
04.06.2018 09:06:27

Od 8. do 10. lipnja, Makarska

Prvo izdanje Makarska Connexion – gourmet i craft beer festivala

 
Početkom lipnja Grad Makarska domaćin je najboljim hrvatskim, ali i nekim od najboljih svjetskih Craft pivovara, te kuharskim zvijezdama koje sparuju vrhunska piva s vrhunski pripremljenom hranom. Makarska Connexion – gourmet i craft beer festival u šest dana trajanja pomaknut će granice gastro - užitka na nove razine, i jednom zauvijek kod posjetitelja razbiti predrasude o pivu kao proizvodu koji nije namijenjen vrhunskoj gastronomiji.

Makarska Connexion festival je nastavak iznimno uspješnog Zagreb Connexion festivala koji je krajem 2017. svoju premijeru (zimskog izdanja) imao u hrvatskoj metropoli, kada je u suradnji s Veleposlanstvom Velike Britanije Hrvatsku posjetilo preko 20 najboljih craft pivara s Otoka - koji su ujedno i neki od najboljih craft pivara na svijetu. I u Makarsku dolaze ista (ali i neka nova) imena, među kojima je i, primjerice, pivovara Moor Beer, koja nosi titulu najbolje Craft pivovare 2017. u Velikoj Britaniji. No osim njih u goste dolaze i neki od najboljih craft pivara iz Slovenije, Njemačke i Švedske, čije će nove uratke od hmelja hrvatski ljubitelji craft pivarstva po prvi puta imati priliku isprobati upravo u Makarskoj. Naravno, ne smijemo zaboraviti niti perjanice hrvatskog craft pivarstava, koje također dolaze predstaviti svoja nova piva u kojima ćemo uživati u ljetu pred nama.

Od 5. do 7. lipnja, na tzv. 'zatvorenom' dijelu festivala, u restoranima diljem grada vrhunski hrvatski chefovi gostuju prezentirajući svoje kulinarske vještine u sparivanju tradicionalnih, ali i nekih novih jela s okusima vrhunskih craft piva i stilova. No glavni dio manifestacije svakako je otvoreni dio koji se za vikend od 8. do 10. lipnja održava u parku fra. Jure Radića na poluotoku Osejavi gdje će se najširoj publici sa svojim proizvodima predstaviti više od 20 gostujućih craft pivovara, s više od 60 stilova i vrsta piva. Ne manje važan dio doživljaja bit će i cooking show na kojem će svim posjetiteljima masterchefovi predstaviti svoje viđenje sparivanja tradicionalne hrane makarskog kraja s bogatstvom okusa vrhunskih craft piva.

Festivalsku atmosferu upotpunit će i štandovi s ponudom proizvoda sa seoskih imanja i OPG-ova, ali i rukotvorina makarskog kraja, kao i bogat glazbeni program, nagradne igre i drugi zabavni sadržaji za sve uzraste.

"Vjerujemo, a i plan nam je na kojem s partnerima najozbiljnije radimo već duže vrijeme, da Makarska Connexion festival postane tradicionalna manifestacija i nezaobilazni dio makarske turističke ponude - i najbolji uvod u ljeto pred nama. Pozivamo sve ljubitelje vrhunskog piva i gastronomije iz Dalmacije, ali i šire, da nam se pridruže u ovom jedinstvenom doživljaju i podrže ovaj iskorak koji prati turističke trendove tzv. 'craft turizma' u Europi, ali i svijetu", naglašava Hloverka Novak-Srzić.

Potporu prvom izdanju Makarska Connexion gourmet i craft beer festivala dali su Grad Makarska i TZ Grada, te Hrvatska Gospodarska Komora i njene sekcije ugostitelja i turističkih djelatnika.
 
 
(I: eCroatia.info/poslovni.hr)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eGastro

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: