Kremasti med – ukusan doručak za zdrav početak dana

eGastro
19.12.2018 12:12:03

Saznajte kako sami napraviti kremasti med kod kuće

Kremasti med – ukusan doručak za zdrav početak dana

Med je od davnina znan i kao hrana bogova. Upravo zbog svojih ljekovitih svojstava neizostavan je sastojak svakodnevne prehrane, posebice tijekom zime i učestalih prehlada. Jeste li znali da postoji i kremasti med kojeg se najčešće konzumira kao namaz. Pravi izbor za zdravi doručak kojim možete započeti dan. 

Što je kremasti med? 


Kremasti med zapravo je stopostotni med koji se dobiva kontroliranom kristalizacijom bez ikakvih dodataka. Njegova kremasta konzistencija dobiva se jednostavnim miješanjem običnog meda koji procesom ne gubi svoja svojstva. Jednom dobivena kremasta smjesa uvijek ostaje takva. Konzistencija nalik maslacu olakšava korištenje meda bez curenja, a upravo je zbog toga idealan kao namaz na krišku kruha ili za palačinke. 

Postoje i varijante s dodatkom prirodnih sastojaka, poput limuna, đumbira, cimeta ili čokolade, čime se dobivaju zanimljivi okusi. 
 
Kremasti med 

Kako napraviti kremasti med? 


Kremasti med možete napraviti i sami! Sve što vam je potrebno za pripremu kremastog meda je samo jedan sastojak - med! Preporučljivo je koristiti onaj koji se već djelomično kristalizirao. U posudu je potrebno staviti željenu količinu kristaliziranog i tekućeg meda, idealno u omjeru 1:1

Štapnim mikserom dobro izmiješajte smjesu. Nakon nekoliko minuta primijetit ćete kako smjesa počinje mijenjati boju, postaje bijela, gušća i kremastija. Med miksajte dok se u potpunosti ne zgusne i dok ne razbijete sve nastale kristaliće. Kako bi med zadržao svoju konzistenciju, potrebno je miksati ga u nekoliko navrata
 
Kremasti med 

(I: eCroatia.info / foto: pinterest)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eGastro

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: