Međunarodni pčelarski sajam u Bjelovaru privući će ljubitelje meda i vina

eGastro
06.02.2019 13:02:25

9. i 10. veljače u Gudovcu vas očekuje najslađi sajam

Međunarodni pčelarski sajam u Bjelovaru privući će ljubitelje meda i vina

Sajamski prostor Gudovac u Bjelovaru 9. i 10. veljače 2019. ugostit će najveći pčelarski sajam u Hrvatskoj, ali i jedan od većih u regiji. Petnaesto izdanje Međunarodnog pčelarskog sajma organiziraju Bjelovarski sajam, Hrvatski pčelarski savez i Pčelarski savez Bjelovarsko - bilogorske županije. 

Osim meda i mednih delicija, u sklopu manifestacije održat će se i 6. Izložba vina i vinogradarske opreme. Sajam će okupiti više od 150 izlagača iz okolnih zemalja koji će predstaviti svoje proizvode, pčelarsku opremu i strojeve. Uz njih, predstavit će se i ostali proizvodi obrtnika, gospodarstvenika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. 

Prvog dana sajma održat će se Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka u sklopu kojeg će se promovirati med zaštićen znakom "Med hrvatskih pčelinjaka" i nacionalna staklenka. Posjetitelji će moći degustirati ocijenjeni med i nazočiti amaterskom natjecanju u pripremi medenjaka i kulinarskom showu.  

Osim gastro dijela sajma, nagradit će se i najljepše uređen izložbeni prostor i najljepša etiketa u sklopu Izložbe vina i vinogradarske opreme. Očekuju vas još i zanimljiva stručna predavanja i okrugli stolovi na kojima će se raspravljati o uzgoju, bolestima, tehnologijama, pravima i obvezama proizvođač pčelarskih proizvoda. 

U sklopu vinskog dijela sajma, posjetitelji će moći razgledati vinogradarsku dioramu "Vinogradarstvo nekad i sad", degustirati vino i kupiti suvenir. 
 
Program sajma
 
(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eGastro

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: