Čarolija Dalmatinskih vina u Zagrebu!

eGastro
11.04.2019 08:04:25

Vinska kušaonica Dalmacija u Zagrebu održava se 11. travnja

Čarolija Dalmatinskih vina u Zagrebu!

Vinoljupci, zaputite se danas na vinsko putovanje od Zadra do Pelješca, uz pokoje zaustavljanje na Korčuli i Braču. Dalmacija je iznimno značajna vinska regija Hrvatske, zbog velikog broja visokokvalitetnih vinskih etiketa. Ujedno je to i regija s najviše autohtonih sorti u Hrvatskoj. Stoga ova kušaonica niti jednog istinskog vinoljupca neće ostaviti ravnodušnim.

Na kušaonici u zagrebačkom Klubu Književnika na adresi Trg bana Jelačića 7 predstavit će se ukupno sedam vinarija. Iz zadarske regije dolaze Vina Fiolić i Kraljevski vinogradi, vinarija Iuris predstavit će vam etikete iz svoje bračke vinarije, s otoka Korčule dolazi vinarija Bačić, a s Pelješca čak tri vinarije – Vina Violić, Ponos i Monte Cristo.

Očekuje vas pravo bogatstvo vinskih etiketa i okusa – od bijelih maraština i pošipa, preko izvanredno izbalansiranih kupaža do raznih stilova plavaca, a kao posebnu atrakciju najavljen je jedan korčulanski prošek.

Osim prilike za uživanje u vinima, kušaonica je prilika da upoznate vinare, saznate više o izloženim vinskim etiketama te uživate u ukusnim zalogajima i živoj glazbenoj kulisi za koju će se pobrinuti mlada hrvatska glazbenica Nemirna Mirna.

Uz ulaznicu po cijeni od 100 kn dobivate 5 degustacijskih kupona (za 5 čaša vina). Za čašu se plaća se povratna kaucija u visini od 50 kn.

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eGastro

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: