Gostiona Vivodina - oaza vrhunskih specijaliteta i domaćih vina "Frlan"

eGastro
16.01.2018 13:01:37

Janjetina s ražnja najpoznatiji je specijalitet ovog obiteljskog gospodarstva

Gostiona Vivodina - oaza vrhunskih specijaliteta i domaćih vina "Frlan"

Za jedan weekend get-away, odnosno za jedan dobar bijeg od svakodnevice, predlažemo vam da posjetite Gostionu Vivodina nadomak Karlovca. Vivodina je jedno vrlo staro selo, smješteno na vrhu brijega s kojeg se pruža prekrasan pogled koji oduševljava sve izletnike i planinare, a krajobraz nadvisuje zvonik župne crkve Svetog Lovre. Ovo predivno okružje pogledajte u virtualnoj šetnji Gostione Vivodina:

 
Ova se gostionica može nazvati pravom oazom vrhunskih specijaliteta i domaćih vina. Svako jelo pripremljeno je s domaćim, svježim namirnicama i dozom ljubavi, prema receptima starim i po stotinu godina. 
 

Domaća vina obitelji Frlan

Gostionu vodi obitelj Frlan koji u vlasništvu imaju i obiteljsko gospodarstvo. OPG Frlan proizvodi vlastito domaće vino visoke kvalitete, mirisa i okusa, što potvrđuju brojne zlatne i srebrne medalje koje su osvojili na sajmovima u zemlji i inozemstvu. U Gostioni Vivodina imate prilike kušati razne vrste vina koji se sljubljuju s okusima njihovih specijaliteta. Dugogodišnjom tradicijom ostvarena je raznovrsnost: od voćnih vina, svježih i sočnih okusa do vina kompleksnijih aroma.
 
 
Na vinskoj karti pronaći ćete sljedeća vina:
  • Graševina
  • Rajnski Rizling
  • Sivi Pinot
  • Crni Pinot
  • Chado
  • Sauvignan
  • Žuti Muškat
  • Frankovka
  • Portugizac
Ova obiteljska tradicija započela je davne 1905. godine, a danas se može pohvaliti velikim iskustvom u ugostiteljstvu. 
 

Janjetina s ražnja

U zavidnoj stogodišnjoj tradiciji, sve su generacije Frlanovih udovoljavale željama svojih gostiju nudeći im raznolike specijalitete zdrave, domaće hrane, te vrhunsko vino. U gastronomskoj ponudi naglasak je na domaćim i svježim sezonskim namirnicama, a od autohtonih jela najveći dojam na goste uvijek ostavlja nadaleko poznata Frlanova janjetina s ražnja koja se priprema po recepturi staroj 100 godina. 
 
 
Osim janjetine, na ražnju se peče i odojak, a svaki specijalitet s ražnja priprema se s pomno odabranim namirnicama i začinima. Gostiona Vivodina raspolaže i s tri mobilne pečenjare od kojih svaka može istovremeno peći čak 12 odojaka ili janjaca. 
 

Autohtona kuhinja

Gostiona Vivodina u sezonskoj ponudi jela nudi ukusnu Zimsku platu koju čine jela spremljena po domaćim tradicionalnim receptima, a sastoji se od krvavica, viršla, bunceka s kiselim zeljem i restanim krumpirom i purice s mlincima.
 
Među desertima ćete pronaći Vivodinsku poviticu od sira, štrudlu od jabuka ili višanja, zapečene slane palačinke i slatke palačinke s nadjevom.
 
Priuštite si izlet za punjenje baterija i posjetite Gostionu Vivodina, probajte ove slasne specijalitete i guštajte u kvalitetnom domaćem vinu!
 
 
 
(I: eCroatia.info/promo)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eGastro

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: