17. sajam Proizvodi hrvatskog sela u Zagrebu

eGastro
15.03.2018 16:03:52

Izložba, promocija i prodaja poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, 16.-18. ožujka, POU Zagreb

17. sajam Proizvodi hrvatskog sela u Zagrebu

Sedamnaesti sajam Proizvodi hrvatskog sela održat će se od 16. do 18. ožujka 2018. na novoj lokaciji - u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrbeu (Ulica grada Vukovara 68).

Riječ je o sajmu koji se prethodnih godina održavao u Boćarskom domu, a na kojem sudjeluju proizvođači najboljih domaćih proizvoda.

Ovogodišnji će sajam okupiti šezdesetak proizvođača. Zaljubljenicima u tradicijske prehrambene proizvode i pića predstavit će, među ostalim, vina, rakije, likere, maslinova i bučina ulja, med, sireve te suhomesnate proizvode.

U petak će se posjetitelji moći upoznati s tradicijskim proizvodima od turopoljske svinje. Turopoljska svinja jedna je od najstarijih europskih pasmina svinja te autohtona hrvatska pasmina, nastala u Turopolju tijekom ranoga srednjeg vijeka. Kako bi se proizvođače potaknulo na povećanje uzgoja, brigu i očuvanje turopoljske svinje, u tijeku je projekt „Valorizacija tradicijskih proizvoda od turopoljske svinje" koji financira Europska komisija.

Osim što promiču tradicijske proizvode, Proizvodi hrvatskog sela građanima omogućuju da dođu do domaćih visokokvalitetnih proizvoda kojih nema na policama trgovačkih lanaca.
Sajam je otvoren od petka do nedjelje između 9 i 20 sati, a ulaz za posjetitelje je slobodan.
 
 
(I: eCroatia.info/phs.hr)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eGastro

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: