Predstavljen projekt Okusi hrvatske tradicije – Okusi bjelovarsko-bilogorskog kraja

eGastro
26.09.2018 10:09:47

Bjelovarsko-bilogorska županija dobila je priliku za promociju tradicije i dobre kuhinje

Predstavljen projekt Okusi hrvatske tradicije – Okusi bjelovarsko-bilogorskog kraja

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije ove je godine prijavila projekt "Okusi hrvatske tradicije – Okusi bjelovarsko-bilogorskog kraja". Hrvatska turistička zajednica odobrila je projekt koji je usmjeren na unapređenje ponude tradicijskih jela i pića u ugostiteljskim objektima i na razvoj eno-gastronomije.  

Ugostiteljski objekti zainteresirani za uključivanje u projekt kao uvjet moraju u dnevnoj ponudi imati minimalno dva lokalna tradicijska jela i šest pića, među kojima mora biti četiri vrste vina. Usto, moraju udovoljiti uvjete kroz 5 kategorija: hrana, usluga, piće ambijent i okoliš. Ustanovi li se da zadovoljavaju svih 5 kriterija, ugostiteljima se dodjeljuje standard Okusi, tabla koju mogu izvjesiti na ulazu u svoj lokal. Za svakog ugostitelja tada se priprema produkcija po dva sezonska jelovnika, proljeće – ljeto i jesen – zima, na hrvatskom i engleskom jeziku. 

Brojni ugostitelji odavno su se prilagodili eno-gastronomskoj ponudi kraja. Koriste tradicijske namirnice koje dobavljaju od lokalnih OPG-ova. Na projekt gledaju kao na izvrsnu ideju i potencijal za  udruživanje u nabavi namirnica, ali i ugostiteljskih objekata prilikom osmišljavanja ponude vezane uz tematska i sezonska tradicijska jela kontinentalne Hrvatske. 

Ono što je do sada nedostajalo u promociji domaće kuhinje Bjelovarsko-bilogorske županije jest brendiranje i mogućnost zajedničkog nastupa. Uključivanjem u projekt dobili su mogućnost promocije tradicije na internet platformama u svrhu poboljšanja turističke ponude kraja

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eGastro

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: