Slatko jesensko voće: Počinje sezona kruški

eGastro
06.09.2018 13:09:17

Donosimo vam 5 razloga zašto je dobro jesti kruške

Slatko jesensko voće: Počinje sezona kruški

Kruške su slatkasto voće koje obiluje antioksidansima, flavonoidima i vlaknima, stoga predstavljaju idealnu namirnicu za očuvanje zdravlja. Iako ih možete kupiti tijekom cijele godine, kruške su pravo jesensko voće koje je poželjno češće uvrštavati u jelovnik. Donosimo vam 5 razloga zašto je poželjno redovito jesti kruške. 

1. Kruške potiču probavu


Bogate prehrambenim vlaknima, kruške blagonaklono djeluju na vaš organizam, posebno na probavu. Vlakna poboljšavaju rad crijeva i sprječavaju njihovu konstipaciju, stoga su kruške idealan izbor za međuobrok. 

2. Kruške jačaju imunitet


Kruške su voćke bogate vitaminima B i C, a u njima ćete pronaći i minerale kao što su željezo, kalcij, kalij i bakar, čime ćete ojačati svoj imunitet i ublažiti upalne procese u tijelu. Kora kruške posjeduje antioksidant kvercetin, za koji se vjeruje da prevenira pojavu raznih bolesti. Kako biste unijeli što više kvercetina, radije posegnite za organski uzgojenim kruškama koje nisu špricane kemikalijama. 

3. Kruške pomažu u snižavanju šećera u krvi 


Kruške su prirodni izvor fruktoze, stoga dijabetičari, umjesto šećera, koriste ovo voće u pripremi slastica. U istraživanjima smanjivanja rizika od dobivanja dijabetesa tipa 2, ustanovljeno je kako kruške zbog flavonoida i niskog glikemijskog indeksa mogu smanjiti razinu inzulina, odnosno smanjiti razinu šećera u krvi.

4. Kruške štite rad srca


Vlakna iz krušaka smanjuju razinu lošeg kolesterola u krvi,. Antioksidans kvercetin pomaže u sprječavanju oštećenja arterija, što kasnije može dovesti do anomalija u radu srca.  Redovitom konzumacijom krušaka smanjuje se rizik od infarkta za 50%. 

5. Kruške pomažu kod mršavljenja


Kruške izazivaju osjećaj sitosti, a kruška srednje veličine sadrži 6 grama vlakana i 96 kalorija. Preporučuje se umjerena konzumacija krušaka koje će vašem tijelu dati dodatnu energiju. Jedno je istraživanje pokazalo kako osobe koje redovito jedu kruške smanjuju šanse od pretilosti za 35%. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eGastro

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: