Na 18. WinDays konferenciji održat će se čak 200 predavanja

PODUZETNIČKE NOVOSTI
20.04.2018 11:04:27

24. i 25. travnja u Poreču

Na 18. WinDays konferenciji održat će se čak 200 predavanja

 
Microsoft WinDays18, najveća i najutjecajnija poslovno-tehnološka konferencija u regiji, održat će se 24. i 25. travnja u Poreču. Na konferenciji se očekuje više od 2000 sudionika koji će moći poslušati gotovo 200 predavanja, rekordan broj u posljednjih 10 godina, otkad postoje WinDays Business i WinDays Technology konferencije. U sklopu konferencije Windays18 Technology održat će ih se više od 140, a na konferenciji Windays18 Business više od 50. 

U Poreč dolazi 180 domaćih i stranih predavača, među kojima je veliki broj vodećih stručnjaka iz poslovnog i tehnološkog svijeta. Poduzetnik i prvi direktor informatike (CIO) estonske Vlade Taavi Kotka održat će predavanje na kojem će prezentirati svoja iskustva stvaranja e-Estonije, najnaprednije svjetske digitalne nacije i osnivanje prvog svjetskog programa e-Rezidenata.
 
Prvog dana konferencije na rasporedu je i okrugli stol „Digitalna transformacija javne uprave – prilike i izazovi" na kojem će o hrvatskim iskustvima i planovima raspravljati i ministar Uprave Lovro Kuščević.

Konferencija Windays18 Business održat će se 24. i 25. travnja s čak pet paralelnih programskih smjerova koji će se baviti sa šest ključnih industrija: financijskim institucijama, proizvodnjom, maloprodajom, javnim sektorom i obrazovanjem te zdravstvom koji se organizira u suradnji s IN2 grupom pod nazivom Hospital Days 2018. U utorak će u sklopu Hospital Daysa predavanja održati Lorenzo Pengo i Andrew Graley iz Microsofta. Pengo će govoriti o podacima i digitalnoj transformaciji u zdravstvu - promjeni prema modelima baziranima na vrijednosti, eksploziji dostupnih podataka i ulozi cloud computinga, a Graley kako kratki brifinzi timova mogu unaprijediti kvalitetu njege i rezultat liječenja. Mateusz Kierepka održat će predavanje o HoloLensu u kardiologiji, odnosno aplikaciji koja pomaže u trodimenzionalnoj vizualizaciji nalaza CT testova, magnetske rezonance ili ehokardiograma. Uz ovu tehnologiju, liječnici i drugi medicinski stručnjaci mogu gledati skenirani organ u prostoru i rotirati ga te se tako bolje pripremiti za operaciju.

Na financijskom smjeru posebno će interesantan biti okrugli stol o viziji podružnica budućnosti na kojem će Roberto Bitunjac, Natasha Pavlova i Alex Mitro iz Microsofta razgovarati o pametnim financijskim sustavima potpomognutim najsuvremenijim tehnologijama.

Drugog dana konferencije bit će održana čak tri vrhunska Keynote predavanja: Jeremy White, izvršni urednik britanskog magazina Wired, održat će Keynote predavanje na temu umjetne inteligencije i kako ona mijenja poslovni, ali i privatni život. Mark Van Rijmenam, osnivač tvrtke Datafloq i jedan od 10 najutjecajnijih osoba u Big Data prema ocjeni platforme Onalytica, govorit će o Blockchain tehnologiji, a Tomislav Tipurić iz Microsofta održat će predavanje o sljedećem logičnom koraku u razvoju informacijske tehnologije - kvantnom računalstvu. Ta tehnologija morat će riješiti izazove proizvodnje hrane, globalnog zatopljenja, gotovo beskonačne, svima dostupne energije i druge globalne izazove.

Konferencija Windays18 Technology koja počinje 25. travnja donijet će više od 140 predavanja o brojnim aktualnim temama među kojima se ističu sigurnost informacijskih sustava, rješenja otvorenog koda te integrirani i inteligentni poslovni sustavi. Predavanja će biti podijeljena u četiri smjera: moderno poslovno okruženje, aplikacije i infrastruktura, podaci i umjetna inteligencija te poslovne aplikacije.

Predavanje zanimljivog naslova 7 savjeta za penetriranje, koje će održati Alen Delić iz tvrtke Diverto, bavit će se penetracijskim testiranjem u sustavima koje uključuju korištenje socijalnog inženjeringa. Ivan Marković iz tvrtke Unitfly održat će predavanje Cloud tehnologije za moderne aplikacije s ciljem pokazivanja cloud tehnologija koje pomažu pri razvoju modernih aplikacija, a često su i njihov sastavni dio. Ivan Pranjić iz tvrtke Blink održat će predavanje Arhitektura mikroservisa korištenjem Service Fabrica, tehnologiji za .NET developere.

U proteklih 18 godina tehnološki i poslovni trendovi značajno su se mijenjali, a konferencija WinDays neumorno je otvarala najaktualnije teme, pomičući granice i uvelike mijenjajući domaću poslovnu zajednicu i njihove poslovne modele. Možemo reći kako ovaj, za nas poseban, osamnaesti rođendan konferencije WinDays slavimo tako što ove godine održavamo najbogatiju i najsveobuhvatniju konferenciju WinDays ikad – uz 180 istaknutih domaćih i inozemnih predavača koji će održati gotovo 200 vrhunskih predavanja, ove ćemo godine odgovoriti na najvažnija poslovna i tehnološka pitanja te definirati izgled hrvatske budućnosti i prostor za podizanje konkurentnosti u usporedbi sa zemljama u užoj i široj regiji. Ponosni smo na činjenicu kako su WinDaysi danas najrelevantnija konferencijska platforma za tehnologiju i biznis u Hrvatskoj i regiji," rekla je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska.
 

(I: eCroatia.info/poslovni.hr)

POVEZANE VIJESTI

PODUZETNIČKE NOVOSTI

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više