Kako njegovati kožu tijekom jeseni?

eZdravlje&ljepota
25.10.2018 11:10:27

Hladnije vrijeme uzrokuje suhu i ispucalu kožu, saznajte kako to spriječiti

Kako njegovati kožu tijekom jeseni?

Pad temperature, vjetar i grijanje prostorija imaju utjecaja na vašu kožu. Hladniji zrak isušuje kožu koja sve teže zadržava vlagu u ovakvim vremenskim uvjetima i lakše puca. S dolaskom jeseni trebali biste promijeniti i način na koji njegujete kožu. 

Piling kože


Na jesen koža zahtijeva drugačiju njegu. Prije korištenja ulja i krema potrebno je prvo se riješiti mrtvih stanica kože i pripremiti je za bolje upijanje proizvoda, što se postiže pilingom

U tom je periodu najbolje koristiti piling na bazi mliječne kiseline koje sporije prodiru u pore, čiste ih i pomažu kod dužeg zadržavanja vlage u tijelu, a ujedno odgovara većini tipova kože. Nemojte pretjerivati, piling jednom do dva puta mjesečno neće previše oštetiti osjetljivu kožu. 
 
Kako njegovati kožu tijekom jeseni, savjeti 

Hidratacija kože


Nakon pilinga i svakog kupanja ili tuširanja poželjno je kožu dobro namazati blagom hidratantnom kremom. To potiče regeneraciju kože jer je veoma bitno da ona ostane elastična. Za hladnije dane mnogi će vam dermatolozi preporučiti da koristite ulja koja će nahraniti kožu, posebice ona bogata vitaminom K, oleinskom kiselinom i linolnom jer oni pomažu u obnovi kože. 

Osim korištenja preparata za njegu kože, kako bi ona ostala hidratizirana, nemojte zaboraviti i na dovoljan unos tekućine, prvenstveno vode. 

Maske za lice i masaža


Budući da je vaše lice najizloženije hladnom zraku, najbolji način na koji ćete nahraniti je korištenjem maski za lice. Barem jednom tjedno stavite masku na lice kod kuće, ako već ne možete otići u kozmetički salon. 

Zbog hladnoće se sužavaju krvne žile i dolazi do slabije prokrvljenosti. Kako biste to spriječili, masažom lica potaknut ćete cirkulaciju, tj opskrbiti stanice hranjivim tvarima i kisikom. Također, pospješit ćete čišćenje lica od toksina i omogućiti bolje upijanje krema, losiona i ulja. Dodatan plus je i taj što masaža djeluje i kao dobra anti-stres terapija nakon napornog dana. 
 
Kako njegovati kožu tijekom jeseni, maska za lice 

Kreme sa zaštitnim faktorom


Iako je sunce puno slabije nego ljeti, osobe s osjetljivijom kožom trebale bi koristiti kreme sa zaštitnim UVA i UVB faktorom. Zaštitni faktor trebao bi biti barem 10. 

Za kraj, uz sve ove savjete, nemojte zaboraviti da kožu hranite i izborom hrane. Iskoristite jesensko voće i povrće kako biste svojoj koži pružili dovoljan unos vitamina i minerala. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eZdravlje&ljepota

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: