5 razloga zašto su probiotici dobri za vaše zdravlje

eZdravlje&ljepota
23.08.2018 12:08:04

Saznajte zašto se probiotici smatraju dobrim bakterijama

5 razloga zašto su probiotici dobri za vaše zdravlje

Probiotici su dobre bakterije koje pomažu u uspostavljanju ravnoteže kada vam je narušena crijevna mikroflora. Ravnoteža bakterija i zdrava crijevna mikroflora važni su za jačanje imunološkog sustava i obranu organizma od raznih upala. Saznajte koje su dobrobiti probiotika za vaše zdravlje. 

1. Jačanje imuniteta


Jedna od glavnih prednosti zdravih bakterija jest jačanje imuniteta. Konzumacijom probiotika povećava se proizvodnja limfocita koji potiču imunološku reakciju organizma. 

2. Suzbijanje iritabilnog sindroma crijeva


Osobe koje pate od iritabilnog sindroma crijeva moraju izbjegavati stres jer im to izaziva upale u probavnom traktu. Rezultat su bolovi u crijevima, dijareja i gubitak apetita. U stresnim situacijama probiotik supresira inflamasom, supstancu koja pomaže u očuvanju ravnoteže bakterija u probavnom sustavu. 

3. Celijakija


Budući da probiotici održavaju zdravlje probavnog sustava i crijevne mikroflore, osobe koje boluju od celijakije konzumacijom probiotika mogu utjecati na smanjenje toksične reakcije u tankom crijevu do kojih dolazi zbog netolerancije na gluten. Probiotici su odlični kod smanjenja bolova u trbuhu, grčeva i nadutosti. 
 

4. Ljepša koža


Dobre bakterije u probioticima pomoći će vašoj koži da postane zdrava i blistava, a vaš će ten biti ljepši. Probiotici pomažu kod regeneracije kože, a posebice su pogodni za osjetljivu kožu i onu sklonu aknama i dermatitisu.

5. Smanjen rizik od alergija i astme


Istraživanjem iz 2007. godine dokazano je kako između crijevne flore i alergija postoji čvrsta povezanost. Djeca čije su majke tijekom trudnoće konzumirale probiotike imala su 80% manju pojavu alergija, dermatitisa i astme. 
 
(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eZdravlje&ljepota

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: