Ljeti vježbanje u fitness centrima preselite u prirodu

eZdravlje&ljepota
17.07.2018 13:07:18

Donosimo vam popis aktivnosti idealnih za vježbanje na otvorenome

Ljeti vježbanje u fitness centrima preselite u prirodu

Ljeto je idealno doba za treninge na otvorenom. Mogućnost vježbanja na raznim lokacijama, boravak u prirodi i na zraku samo su neke od prednosti. Budite kreativni i osmislite svoj vlastiti trening na otvorenome oslanjajući se na snagu vlastitog tijela. Za one koji to nisu, donosimo nekoliko aktivnosti idealnih za vježbanje na otvorenome. 

Šetnja


Dobar oblik kardio vježbanja je šetnja. Najbolji su način rekreacije za početnike, a s vremenom ih je poželjno produljivati kako učinak ne bi izostao. Šetnja pospješuje cirkulaciju krvi te održava srce aktivnim i zdravim. Usto, šetnja na svježem zraku napunit će vaše stanice kisikom. Preporučuje se hodati barem 30 minuta dnevno jer se time ubrzava metabolizam, hrana se brže probavlja te tijelo sagorijeva više kalorija,a da ne spominjemo kako je rizik od ozljeda sveden na minimum. 
 
Aktivnosti na otvorenom, šetnja 

Vožnja bicikla


Vožnja biciklom oblikuje mišiće, posebice nogu i stražnjice, povećava energiju i podiže adrenalin. Odličan je izbor za osobe koje imaju problema sa zglobovima, posebice koljenima, jer se opterećenje svodi na minimum. Vožnja biciklom zahtjeva izdržljivost, te kada postepeno povećavate duljinu i brzinu bicikliranja, vaša će kondicija rasti. 
 
Aktivnosti na otvorenom, vožnja bicikla 

Plivanje


Svi znaju kako je plivanje odličan trening za cijelo tijelo, koje izgrađuje muskulaturu trupa. Smanjuje bolove u leđima i kralježnici. Plivanje je izvrsna aerobna tjelovježba koja ne utječe "stresno" na kosti, zglobove i mišiće. Jedan sat plivanja srednjim intenzitetom može potrošiti i do 500 kalorija. Stoga, ljetovanje i godišnji odmor ne moraju se svesti na ljenčarenje, već se bacite na rekreaciju i zaplivajte! 
 
Aktivnosti na otvorenom, plivanje 

Rolanje


Rolanje je popularan odabir rekreacije među ženskom populacijom jer se pokretima prilikom ove aktivnosti učvršćuje bedra, kvadricepsi i stražnjica. Budući da vas ova tjelovježba potiče na održavanje ravnoteže, povećat ćete fleksibilnost i koordinaciju tijela. 
 
Aktivnosti na otvorenom, rolanje 

Trčanje


Kad se govori o kardio vježbanju, trčanje je najčešće spominjana tema. Istraživanja pokazuju kako 30 do 60 minuta tjedno smanjuje rizik od bolesti srca te produžuje vaš životni vijek. Kako biste izbjegli bolove u zglobovima i koljenima birajte trčanje na mekim površinama i izbjegavajte asfalt, jačajte muskulaturu nogu ciljanim vježbama i svakako nabavite odgovarajuću obuću za trčanje. 
 
Aktivnosti na otvorenom, trčanje 

Koju god aktivnost na otvorenom odabrali, važno je naglasiti kako redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću pozitivno utječe na psihofizičko stanje svake osobe. Vježbanjem smanjujete nakupljeni stres i negativne emocije, gradite samopouzdanje, gubite suvišne kilograme i povećavate izdržljivost i snagu tijela. Također, tijekom vježbanja se oslobađa i endorfin, tzv. hormon sreće. Izazovite sami sebe na bolje rezultate i pomičite vlastite granice!

(I: eCroatia.info)


Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eZdravlje&ljepota

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: