Jeste li vi primijetili ovu novost? Facebook uveo 3D fotografije

eUsluge
12.10.2018 10:10:40

U Facebooku konstantno traže nova rješenja kako bi korisnicima i dalje bili zanimljiva društvena mreža

Jeste li vi primijetili ovu novost? Facebook uveo 3D fotografije

Facebook se dosjetio nove inovacije! U četvrtak, 11. listopada, Facebook je uveo novu dimenziju u fotografije koje korisnici objavljuju na svojim profilima. Format koristi dual-lens fotografije slikane pametnim telefonima kako bi dodao 3D efekt slikama u Newsfeedu. 

Ova opcija najavljena je još u svibnju ove godine, no jučer je konačno zaživjela. Korisnici mogu zaviriti iza svojih fotografija i doživjeti njihovu dubinu. 

Korištenje ove opcije poprilično je jednostavno za aktivirati u postavkama. Sve što trebate jest izabrati opciju 3D slike u objavi statusa i označiti portret režim fotografije. Svi korisnici ispred ekrana računala ili smartphonea te oni koji posjeduju VR uređaje za prikaz fotografije kroz virtualnu stvarnost moći će vidjeti vaše 3D fotografije. 

Kako biste imali efektnu 3D fotku, Facebook predlaže da onaj koga ili ono što slikate bude na jedan metar udaljenosti od mobilnog uređaja i da se u pozadini nalazi određeni broj elemenata. Različite boje uvjetovat će bolje razdvajanje slojeva. Prozirni i svjetlucavi elementi poput stakla nisu poželjni jer efekt na fotografijama neće biti kvalitetan. 

3D fotografije trenutno mogu kreirati samo vlasnici određenih iPhone mobilnih uređaja: iPhone 7 Plus, 8 Plus, X, XS i XS Max. Opcija za sada nije dostupna korisnicima Android uređaja, ali to će se vrlo brzo promijeniti.
 
(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eUsluge

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: