YouTube Giving novi je set alata za dobrotvorne svrhe

eUsluge
04.09.2018 11:09:16

YouTube uvodi opciju za donacije

YouTube Giving novi je set alata za dobrotvorne svrhe

YouTube je uveo novi set alata, YouTube Giving pomoću kojeg svi YouTube korisnici, ali i gledatelji mogu prikupljati novčane donacije u dobrotvorne svrhe. 

Velik broj autora video sadržaja dio zarade od oglašavanja na YouTubeu donira u dobrotvorne svrhe odabranim organizacijama, a nerijetko i od svojih pratitelja traže pomoć u prikupljanju novaca za u humanitarne svrhe. Stoga je YouTube izbacio alat koji će u tome pomoći. 

YouTube Giving ima 4 ključna elementa

1. Prikupljanje sredstava (Fundraising) - neprofitnim organizacijama omogućava se prikupljanje donacija pored samih videa. Opcija trenutno vrijedi samo za ustanove u Sjedinjenim Američkim Državama, a funkcionira tako da korisnici pored videa mogu kliknuti na gumb "Doniraj" i uplatiti željeni novčani iznos.
 
2. Društveno pribavljanje sredstava - većem broju YouTubera omogućava prikupljanje novca za istu svrhu. Opcija u principu ujedinjuje njihove resurse i dozvoljava im kolektivno prikupljanje sredstava za istu humanitarnu svrhu, organizaciju i slično. 

3. Uparivanje kampanja - opcija je povezana s prikupljanjem sredstava, odnosno omogućuje tvorcima videa prikupljanje sredstava za istu svrhu, a cilj je poticanje drugih korisnika da doniraju novac.

4. Super Chat za dobro - namjena elementa je izravno slanje novca neprofitnim organizacijama u izboru YouTubea.

YouTube Giving je trenutno u stadiju beta testiranja i za sada je dostupan samo manjem krugu YouTubera. U ovoj fazi razvoja moguće je doći do eventualnih izmjena značajki, no temeljna ideja ostat će ista. Korištenje ovog alata među širom publikom ovisit će o reakciji testirane publike i rezultatima trenutnog testiranja. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eUsluge

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: