Lani je na digitalno oglašavanje potrošeno gotovo 100 milijardi dolara

eUsluge
25.09.2018 12:09:46

Oglašivači su spremni potrošiti i više

Lani je na digitalno oglašavanje potrošeno gotovo 100 milijardi dolara

Prema istraživanjima, digitalno oglašavanje velikim je brendovima privlačno zbog mogućnosti izravnog pristupa potrošačima putem društvenih mreža, optimizaciju pretraživanja ili digitalnih sekretarica, za razliku od objave digitalnih oglasa putem posrednika. 

Autori najnovijeg istraživanja procijenili su kako se globalna potrošnja na digitalno oglašavanje približava iznosu od 100 milijardi dolara. Samo 2017. godine potrošnja je u SAD-u i Velikoj Britaniji skočila za 44%, odnosno na 52 milijarde dolara. 

Skok potrošnje na digitalno oglašavanje u prošloj godini dijelom odražava težnju kompanija da same oglašavaju svoje proizvode, posebice nakon pregovora tvrtki poput Procter & Gamblea i Unilevera na prijevare pri oglašavanju putem interneta. Problem sigurnosti brenda online koju može ugroziti objava oglasa uz neprimjereni sadržaj na internetu također je nešto što frustrira oglašivače. 

"Nema sumnje da oglašivači nastoje ojačati vlastite odjele za oglašavanje i da se spremaju više trošiti na digitalno oglašavanje kako bi ostali konkurentni', zaključuje autor istraživanja Damian Ryan iz računovodstvene tvrtke Moore Stephens.

U suradnji s tvrtkom za oglašavanje i medije WARC, Moore Stephens proveo je istraživanje koje je obuhvatilo 800 kompanija u Sjevernoj Americi, azijsko-pacifičkoj regiji i Europi. Rezultati su pokazali kako je u Velikoj Britaniji i Sjevernoj Americi u 2017. na digitalno oglašavanje potrošeno 23% odgovarajućeg budžeta, dok je u 2016. potrošeno 16%. 

Zabrinutost zbog odnosa prema podacima i Googleu i Facebooku, u sektoru oglašavanja, potaknuti i strožim europskim propisima, pojedini su se akteri odlučili na spajanja i reorganizaciju

"Brendovi u načelu nerado povjeravaju podatke agencijama (za oglašavanje). Jasan je trend da brendovi nastoje preuzeti kontrolu nad tehnologijom oglašavanja" zaključuje Ryan.

(I: eCroatia.info / lidermedia.hr)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eUsluge

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: