YouTube redizajnira način kažnjavanja korisnika

eUsluge
22.02.2019 15:02:36

Nova metoda poštedjet će one koji su slučajno prvi puta prekršili pravila

YouTube redizajnira način kažnjavanja korisnika

Često se kritiziralo kako YouTube sustav kažnjavanja nije dovoljno strog za one koji krše pravila. Korisnici katkada nisu bili ni svjesni da su nešto pogriješili jer ih sustav nije uopće opomenuo. 

Stoga, od 25. veljače 2019. YouTube mijenja pravila kažnjavanja korisnika. 

Prema novim pravilima, korisnici će za prvi prijestup dobiti opomenu. Kada dobiju kaznu, i dalje će imati pristup svom kanalu, a uklonjen će biti samo sporni sadržaj. Ipak, ako se prekršaji nastave, slijedi suspenzija računa i svih aktivnosti na ovoj tražilici na tjedan dana. Kazna će se iz "dosjea" korisnika obrisati za 90 dana. Ako se u tom periodu ponovi kršenje pravila, slijedi suspenzija od 2 tjedna i novih 90 dana "uvjetne". Nakon trećeg prijestupa YouTuber ostaje bez svog kanala i on se u potpunosti uklanja. 

Svaki će YouTuber biti jasno informiran o svom kršenju pravila. Naime, objašnjenje će mu biti dostavljeno na adresu koji je korisnik ostavio kao kontakt prilikom registracije na platformu. Također, nova pravila bit će dostupna na YouTube help centru u kojima će se podrobno objasniti sustav kažnjavanja. 
 
(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eUsluge

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: