Zanimljiv trik na novom Firefoxu!

eUsluge
04.12.2019 10:12:49

71. verzija Mozillinog web preglednika obogaćena je ponekim novitetom

Zanimljiv trik na novom Firefoxu!

Kako bi zadržali korisnike, pružatelji web preglednika konstantno rade na novitetima. Tako je nova verzija Mozille, 71. po redu dobila nekoliko zanimljivih značajki. 

Pregledavanje videa


Koristeći opciju Picture-in-Picture, na novom Firefoxu na ekran možete "zakačiti" bilo koji video i neometano ga gledati, a da ga druge otvorene kartice ili prozori ne prekrivaju. Postavljanjem miša iznad videa pojavit će se ova opcija. Prozor s videom možete pomicati po ekranu prema potrebi. 

Picture-in-Picture trenutno je dostupna samo za Windows OS, a početkom iduće godine najavljena je i za Mac i Linux. 

Mozillino izdanje virtualne privatne mreže


Već par mjeseci Mozilla testira Firefox Private Network (FPN), njihovo izdanje virtualne privatne mreže (VPN), za promet pute web preglednika. Namijenjeno je zaštiti svih aplikacija na uređajima na razini operativnog sustava. 

Trenutno je FPN u testnoj fazi na području SAD-a. Funkcionira tako da stvara siguran "tunel" kojim podaci putuju od web preglednika ili uređaja kada korisnik koristi javno dostupan Wi-Fi. Kada koristite takav Wi-FI, poželjno je da koristite VPN. Dodatna zaštita je da FPN u takvim slučajevima umjesto korisničke IP adrese koristi vlastitu, što dodatno otežava praćenje. 

Zaštita widgeta za društvene medije na Androidu


Nova verzija Firefoxa za Android uređaje od sada ima i praćenje te zaštitu widgeta za društvene mreže, ali i podršku za dodavanje i mijenjanje widgeta za pretraživanje i slanje jedne ili više kartica iz preglednika s jednog uređaja na drugi. To je moguće napraviti ako ste prijavljeni na Firefoxov korisnički račun. 

Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

(I: eCroatia.info / tportal.hr)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eUsluge

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: