Predstavljena kontroverzna Instagram aplikacija

eUsluge
10.10.2019 10:10:15

Planirate li koristiti Threads?

Predstavljena kontroverzna Instagram aplikacija

Instagram je predstavio svoju novu aplikaciju Threads koja se čini pomalo kontroverznom. Namijenjena je komunikaciji i dijeljenju sadržaja s užim krugom bliskih prijatelja koji koriste ovu društvenu mrežu. 

Threads se bazira oko kamere mobilnog uređaja, a svaki put kad pokrenete aplikaciju pojavit će se njeno sučelje. Putem appa možete slati fotografije, videa i tekst samo odabranim prijateljima. Pri dnu ekrana kamere moguće je postaviti i prečace za one osobe s kojima najčešće komunicirate kako bi proces bio još brži. 

Facebook, koji je ujedno i vlasnik Instagrama, novom aplikacijom želi privući veći broj korisnika koji provode vrijeme sa Snapchatom. No, Threads ima i jednu opciju koja je prozvana kontroverznom. Osim što sami možete objavljivati statuse, taj "zadatak" možete prepustiti aplikaciji koja će vas zatražiti informacije kao što su lokacija, kretanje, stanje baterije i kvaliteta mobilne mreže. Nesvjesno, tako ćete pasivno dijeliti osobne podatke s ostalima i potencijalno još si narušiti privatnost tehnologijom.

Iz Instagrama izjavljuju kako Threads neće zapravo dijeliti vašu lokaciju, nego će tu informaciju koristiti kako bi shvatili gdje se nalazite, što radite i potom o tome obavijestili vašu grupu prijatelja. Primjerice, vozite li se automobilom, aplikacija će prikazivati da ste u pokretu, a kada ste kod kuće bit ćete označeni kao u mirovanju, što može dovesti i goste na vrata. 

Za sada su svi skeptični koliko dobroga može proizaći iz ovakve aplikacije zbog davanja privatnih informacija. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eUsluge

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: