Greške koje će vas stajati hakiranja

eUsluge
06.08.2019 10:08:38

Objavama na društvenim mrežama nesvjesno otkrivate previše osobnih informacija

Greške koje će vas stajati hakiranja

Zadovoljni ste kako ste osmislili kompleksnu lozinku koju je teško dešifrirati i često ih mijenjate, a sve u nadi kako biste izbjegli phishing. 

No, Etay Maor, izvršni savjetnik za sigurnost u IMB-u tvrdi da sve to nije bitno ako često koristite društvene mreže na kojima svojevoljno otkrivate mnoštvo informacija o sebi. 

Iako je koncept društvenih mreža dobar i omogućuje vam povezivanje s prijateljima iz cijelog svijeta, s druge strane gube se granice privatnosti te vas se potiče da podijelite podatke koje inače možda ne biste javno dijelili. 

Ne radi se samo o osjetljivim osobnim informacijama kao što je broj telefona, kreditne kartice ili adresa, već i podaci kao što su ime vaše učiteljice iz osnovne škole, ime prvog kućnog ljubimca i sl. koji se često koriste kao odgovori na dodatna sigurnosna pitanja prilikom dvo-stupanjske verifikacije

Dijeljen takvih informacija možda vam se čini bezazleno, no hakerima ćete uvelike olakšati posao. Stoga Maor upozorava kako biste trebali pomno razmisliti što ćete podijeliti primjerice na Facebooku ili Instagramu i biti pažljivi prilikom instaliranja raznih aplikacija na svoje pametne telefone. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eUsluge

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: