Ideje za uređenje: akcentirani crni zidovi u dnevnim sobama

eDom&vrt
13.11.2017 17:11:07

Sneni interijeri predstavljaju jedan od najpopularnijih trendova današnjice

Ideje za uređenje: akcentirani crni zidovi u dnevnim sobama

Ovisno o boji koju izaberete, možete stvoriti nekoliko različitih efekata i stilova, a Dizajn doma vam predstavlja idealne ideje uz čiju pomoć možete uklopiti crnu u svoj interijer. Do sada smo sreli nekoliko vrlo lijepih primjera, ali trenutno ćemo se fokusirati isključivo na dnevne sobe.
 
 
Crna je savršena boja, vanvremenska i može se uklopiti sa bilo kojom drugom. Crna boja nikada ne izlazi iz mode i savršeno se slaže sa svim prostorijama, koje variraju od pop art, do skandinavskog stila, istovremeno čineći vaš interijer istaknutim.
 
Dodavanje crne boje zidovima ne znači da će dnevna soba postati sumorna, jer uvijek težite k unošenju neutralnih ili jakih nijansi prilikom dekoriranja ostatka prostorije. Sneni interijeri predstavljaju jedan od najpopularnijih trendova današnjice, a ukoliko želite kreirati takav ambijet u svojoj dnevnoj sobi, crni zidovi su pravi izbor. Ovakve površine mogu kreirati mračan i relaksirajući izgled, koji je prije svega gostoljubiv.
 

Crni zidovi predstavljaju veoma popularnu ideju, komplementarnu sa modernim, luksuznim, eklektičnim, pop art i skandinavskim prostorima. Sa ovim osobinama crne boje, zidovi mogu biti prekriveni drvetom, panelima, tapetama ili jednostavno poludisperzijom, a akcentni crni zid bi trebao biti površina koje se prva vidi s ulaza u prostoriju, uklopljena sa svijetlo obojenim akcentima i namještajem. Kako biste dodali odvažne boje nalik crvenoj, roze, ljubičastoj, smaragdnoj ili narančastoj, potrudite se da ih sa asesoarima ili detaljima koji predstavljaju glavne karakteristike vašeg interijera.
 
 
Crni zidovi idealni su za kreiranje modernih prostorija, dok se istovremeno veoma lako kombiniraju sa ostalim bojama. Prekrijte zidove crnom bojom, zatim namještaj i ostale detalje dekorirajte stilom koji preferirate. Minimalistički prostor zahtjeva odvažan namještaj istog stila i akcente geometrijskih obrazaca, s druge strane, profinjen glamurozan prostor mora posjedovati kristalne lustere, kalupe, vanvremenski namještaj i nekoliko mesinganih ukrasa. Ako se radi o muževnom prostoru, preporučuje se unošenje laganog namještaja, lažnog krzna i predivnih visećih komponenti osvjetljenja.
 
 
(I: eCroatia.info/dizajndoma.hr)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eDom&vrt

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: