Najavljene promjene u internet bankarstvu

eUsluge
28.05.2019 09:05:32

Novi način plaćanja bit će brži i sigurniji

Najavljene promjene u internet bankarstvu

Novi Zakon o platnom prometu, usklađen s regulativom EU PSD2 donosi značajne promjene u plaćanju online putem. Promjene na snagu stupiti do kraja rujna 2019. godine.

Novom metodom plaćanja građani i trgovci će direktno sa svojih tekućih računa moći plaćati sve usluge i proizvode. Online trgovci imat će mogućnost automatizacije evidencije plaćanja, što će dodatno ubrzati isporuku kupljenih roba i usluga

Novi način plaćanja izravno je povezan s tekućim računom. Dakle, plaćanje proizvoda i usluga moći će se plaćati bez korištenja kartica

Proces plaćanja sličan je plaćanju putem internet bankarstva, no kupci neće morati prepisivati broj tekućeg ili računa prodavatelja. Zbog bržeg i sigurnijeg načina plaćanja očekuje se da će se poboljšati i korisničko iskustvo. Kupac koji bude inicirao transakcijsko plaćanje morat će se identificirati putem otiska prsta, tokenom ili prepoznavanjem lica. 

Četiri najveće hrvatske banke trenutno testiraju sustav, a očekuje se da će ova metoda plaćanja u primjeni biti s početkom rujna ove godine. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eUsluge

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: