Otkrivene su preferencije Hrvata prilikom online shoppinga

eUsluge
18.12.2019 10:12:49

Istraživanje Udruge eCommerce Hrvatska provedeno je kako bi se saznalo što točno žele hrvatski kupci

Otkrivene su preferencije Hrvata prilikom online shoppinga

Prema podacima, internet u Hrvatskoj koristi više od 70% stanovnika, a skoro polovica njih barem je jednom obavila online kupovinu koja je na ovim područjima u kontinuiranom rastu. 

Udruga eCommerce Hrvatska je, uz pomoć svojih članova (web trgovaca) provela istraživanje na uzorku od 1 959 online hrvatskih kupaca. Rezultati su pokazali kako više od 36% ispitanika obavlja online shopping barem jednom u mjesecu, a čak 20% izjavilo je kako to rade i do nekoliko puta tjedno. 

Među proizvodima koje Hrvati najčešće kupuju online putem su: 

  • odjeća i obuća,
  • predmeti za kućanstvo,
  • elektronički uređaji,
  • putovanja, 
  • ulaznice za evente. 


Preferira se plaćanje karticom, a slijede ga plaćanje pouzećem te PayPalom. Čak 23,4% njih izjavilo je kako je odustalo od kupovine zbog boljih cijena, a najčešće odustaju zbog loših recenzija na online shopove. Najvažniji kriterij za odluku o prvoj kupovini je mogućnost preferiranog plaćanja, drugo mjesto zauzele su dobre recenzije, a treće certifikat sigurne kupnje. 

Ispitanici su izjavili da bi kupnju kod istog web trgovca ponovili ako su zadovoljni cjelokupnom kupovinom i uslugom, zatim kupljenim proizvodom te novim privlačnim ponudama. 

Kao zaključak se ističe da, ako želite zadržati kupca, najvažnije je steći njegovo povjerenje i pružiti im odlično korisničko iskustvo

Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eUsluge

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: