Savjeti za upravljanje vremenom zbog kojih ćete biti uspješniji na poslu

MALI I SREDNJI PODUZETNICI - TRENDOVI U 2022.
10.08.2018 15:08:59

Kako učinkovito rasporediti vrijeme za radne zadatke

Savjeti za upravljanje vremenom zbog kojih ćete biti uspješniji na poslu

Upravljanje vremenom (time management) jedna je od važnih poslovnih vještina. Radite li na poslu "od - do", svi imate jednako vremena. Možda vam se katkad čini kako drugi uspijevaju odraditi više od vas i kako kaskate u poslu, no razlika je jedino u tome što radite s raspoloživim vremenom

Sigurno ste čuli za onu "Vrijeme je novac". Naučite li pravilno upravljati vremenom, osigurat ćete se da nijedan dio vašeg posla ne izostavite, već ćete zadatke odraditi u zadanom roku. Česti razlozi odgađanja posla i nepotrebnog gubljenja vremena su nenajavljeni i nepripremljeni sastanci, telefonski pozivi koji se pretvore u dugotrajno razglabanje, nejasni ciljevi, nered i stres. Kako biste stali tome na kraj, donosimo vam 3 korisna savjeta za učinkovitije upravljanje vlastitim vremenom. 

Posložite prioritete i otkrijte na što gubite najviše vremena


Najvažnije je kod obavljanja posla odrediti koji su prioriteti. Već iz iskustva znate koje radne zadatke prve odrađujete kada vam se dodijele, koji su hitniji, a koje možete riješiti i nešto kasnije. Ne znate li koji su točni prioriteti, fokusirajte se na onu aktivnost za koju smatrate da je za vas i vaše poslovanje u tom trenutku najvažnija za dostizanje ciljeva. 

Razmislite što sve radite tijekom radnog dana, koliko vam vremena odlazi na koje aktivnosti. Provedite primjerice tjedan dana pomno prateći i bilježeći što sve radite kako biste uvidjeli na koje aktivnosti najviše "gubite" vrijeme, što odrađujete s lakoćom i brže od predviđenog, a s čime zaostajete. 
 
upravljanje vremenom, određivanje prioriteta, uspješnost na poslu 

Planirajte radni dan 


Na kraju prethodnog ili početku novog radnog dana detaljno isplanirajte svoj radni dan. Zapišite sve obveze koje vas tog dana čekaju, što je ključno za odraditi i što je hitno. Vodite raspored, a nemojte izostaviti i ono što ste trebali odraditi prethodnog dana, ali niste stigli. Odredite kada ćete provjeravati i odgovarati na e-mailove, kada ćete obaviti važne telefonske pozive i sl. 

Mnogi savjetnici preporučuju da isplanirate 70% radnog vremena, a ostalih 30% imat ćete za odrađivanje svih neplaniranih, "letećih" zadataka. Uspijete li odrediti vremensko trajanje svake poslovne aktivnosti, i još k tome sve odraditi u zadanom roku, možete reći da uspješno upravljate svojim vremenom. 
 
upravljanje vremenom, planiranje radnog dana 

Iskoristite prednosti tehnologije i raznih aplikacija


Postoji velik broj aplikacija i online servisa koji vam pružaju pohranjivanje dokumenata online. U svakom trenutku možete imati pristup s vašeg poslovnog ili osobnog računala, laptopa, pametnog telefona ili tableta, a ako je potrebno, uvijek možete podijeliti dokument s osobama koje sudjeluju u realizaciji određenog poslovnog cilja na koji se dokumentacija odnosi. Prednosti tehnologije vidljive su u kvalitetna organizacija svih radnih aktivnosti
 
upravljanje vremenom, prednosti tehnologije, dijeljenje dokumentacije, online servisi 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

MALI I SREDNJI PODUZETNICI - TRENDOVI U 2022.

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: