Najbolji formati za video oglašavanje na YouTube kanalu

MALI I SREDNJI PODUZETNICI - TRENDOVI U 2022.
24.08.2018 14:08:20

Video sadržaji su odličan način za podizanje svijesti o vašem brendu

Najbolji formati za video oglašavanje na YouTube kanalu

Video postaje jedan od najpopularnijih formata za dijeljenje sadržaja i privlačenje potencijalnih kupaca. YouTube, kao najveća platforma za objavljivanje i dijeljenje video sadržaja, svakodnevno bilježi oko 1,8 milijardi posjeta. Stoga predstavlja idealan način za oglašavanje proizvoda i usluga jer ovim putem možete ciljati određenju skupinu i tako podići svijest o vašem brendu. 

Za oglašavanje na YouTubeu trebate imati svoj YouTube kanal na kojem ćete objavljivati video sadržaj, a možete birati između nekoliko formata videa. Svaki od njih ima svoje posebnosti, a o kojim se formatima radi saznajte u nastavku. 

Bumper Ad


Bumper Ads su kratki video oglasi u trajanju od 6 sekundi koje gledatelj ne može preskočiti kako bi pogledao željeni video. Najčešće ih se koristi za podizanje svijesti o brendu te kako bi se poruka proširila u što većem broju među ciljanim korisnicima, a optimizirani su i za gledanje na mobilnim uređajima. Bumper oglasi naplaćuju se po impresijama, odnosno kada oglas generira 1 000 pregleda.  
 
video formati za YouTube oglašavanje 

TrueView In-Stream Ad


TrueView In-Stream Ads zapravo su umetnuti oglasi koji se korisnicima prikazuju prije početka, za vrijeme ili nakon glavnog video sadržaja koji žele pogledati. Ovaj video format oglasa može se preskočiti nakon što prođe 5 sekundu klikom na gumb "Skip Ad". Oglas se plaća samo u slučajevima kada korisnik odluči ne preskočiti oglas, već ga pregledati do kraja.
 
video formati za YouTube oglašavanje 

TrueView Discovery Ads


TrueView Discovery Ads prikazuju se dok korisnici pokušavaju pronaći sadržaj određene tematike u koju su svrstani i vaš proizvod, usluga ili brend. Pristup je uvelike nalik Googleovim tražilicama, no ovdje se oglasi sastoje od slike, naslova i sinopsisa. Oglasi se prikazuju u kategorijama preporučenih videa na desnoj strani ekrana, na početnoj stranici ili u rezultatima pretraživanja, a naplaćuju se po kliku. Ono što je ključno kod TrueView Discovery oglasa je osmisliti zanimljiv naslov koji će privući korisnika da otvori i pogleda oglas. 
 
video formati za YouTube oglašavanje 

YouTube Video Masthead


YouTube Video Masthead je oglas koji se prikazuje na početnoj stranici YouTubea i zauzima najveći oglašivački prostor na zaglavlju početne stranice. Prostor je moguće zakupiti po danu, a prednost leži u većoj vidljivosti jer ste zakupili oglašivački prostor na početnoj stranici YouTubea. Oglašavanje na temelju rezervacije po danu najbolje je za promoviranje svijesti o brendu, posebice kada nudite novi proizvod ili uslugu.
 
video formati za YouTube oglašavanje 
 
(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

MALI I SREDNJI PODUZETNICI - TRENDOVI U 2022.

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: