Najveće greške koje možete napraviti na poslu

MALI I SREDNJI PODUZETNICI - TRENDOVI U 2022.
04.12.2018 11:12:49

Jeste li učinili koju od njih?

Najveće greške koje možete napraviti na poslu

Koliko god dobro obavljali svoj posao, ponašanje vas može definirati. Pojedina ponašanja mogu utjecati na to da vas kolege negativno percipiraju. Donosimo vam nekoliko najvećih grešaka koje možete napraviti na poslu i koje biste trebali izbjegavati. 

1. Ogovaranje kolega


Zlobni tračevi na poslu mogu vas skupo stajati. Ako ste se ponijeli za nekim "sočnim" tračem koji ste čuli o nekome ili jednostavno počeli samoinicijativno ogovarati nekog od kolega s posla, zapravo ćete ocrniti sami sebe u očima drugih. Stavite se u tuđe cipele i zamislite kako biste se vi osjećali da čujete kako vas kolege ogovaraju iza leđa. Osim što vam se to može obiti o glavu, također izaziva lošu radnu atmosferu

2. Preuzimanje zasluga za tuđi posao


Preuzimanje zasluga za tuđi rad, posebice kada su svi svjesni činjenice da to niste sami napravili, stvara dojam da ste nesposobni sami odraditi radne zadatke. Ujedno, to je pokazatelj kako nemate nimalo poštovanja prema svojim kolegama i timskom radu. Nemojte igrati prljavo i zabijati nož u leđa, već budite kolegijalni i priznajte tuđi uspjeh
 
najveće greške koje možete napraviti na poslu 

3. Emocionalni ispadi


Nemojte biti kao jedna od onih osoba koje počnu bacati stvari oko sebe, vrište, a snimke uskoro završe na internetu. Emocionalni ispad znak je da imati nisku razinu emocionalne inteligencije. Ono što vam do može donijeti je otkaz. Nitko ne želi raditi s nestabilnom osobom za koju smatraju da nema sposobnosti vladati situacijom. Kontrolirajte svoje emocije i budite odmjereni u razgovorima. 

4. Konstantno žaljenje na posao


Nitko ne želi neprestano slušati kuknjavu i iskazivanje nezadovoljstva svojim radnim mjestom. U radnom okruženju postat ćete poznati kao osoba koja uvijek potiče negativnu atmosferu. Ako još i vaš nadređeni uoči da ste upravo vi osoba koja se konstantno žali, postoji mogućnost da vas degradiraju i zamijene optimističnijom osobom. Pokušajte svoje negodovanje zadržati za sebe i vama bliske osobe. 
 
najveće greške koje možete napraviti na poslu 

5. Hvalisanje


Odradili ste neki sitni zadatak koji nije hvalevrijedan, ali vi ste od toga napravili cijelu famu oko vašeg uspjeha. Ono što ćete izazvati nije poštovanje kolega, već kolutanje očima. Postići uspjeh bez pisanja hvalospjeva o sebi daje dojam da uvijek težite najboljim rezultatima bez razmetanja. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

MALI I SREDNJI PODUZETNICI - TRENDOVI U 2022.

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: