Matična mliječ za jači imunitet i sprječavanje zimskih prehlada

eZdravlje&ljepota
16.10.2019 10:10:23

Prirodni sastojak odlična je pomoć kod umora i osjećaja slabosti

Matična mliječ za jači imunitet i sprječavanje zimskih prehlada

Već smo zakoračili u jesen i zbog promjenjivog vremena mnogima slabi imunitet i hvata ih prehlada. Kako spriječiti organizam da poklekne pred virusima i upalama? Jedan od najpoznatijih prirodnih sastojaka koji jačaju imunitet je matična mliječ.

Što je matična mliječ? 


Matičnu mliječ proizvode pčele, a služi im kao hrana koja će im davati dovoljno energije. Izgleda kao gusta, neprozirna tvar bijele do blijedožute boje i jake arome. Njeni osnovni sastojci su voda, masti, šećeri, 18 aminokiselina, vitamini, minerali i brojni enzimi. Matična mliječ jedan je od najboljih izvora vitamina B5, a sadrži i vitamine A, B, C, D i E. Nedostaje li vam željeza, kalcija, magnezija, kalija, bakra ili natrija, u ovom ćete ga proizvodu pronaći. 

Smatra se da je matična mliječ jedini prirodni izvor acetilkolina u njegovom čistom obliku. Radi se o neurotransmiteru koji omogućava prijenos živčanih impulsa. 

Matična mliječ za jačanje imuniteta


Konzumacijom matične mliječi možete prevenirati razne bolesti, posebice tijekom nadolazećeg zimskog perioda i učestalih prehlada. Prirodni je biostimulator i antioksidans koji pomaže u regeneraciji stanica, a usporava i proces starenja zbog čega je se može pronaći i u raznim kremama za lice. 

Najčešće se koristi kod kronične iscrpljenosti organizma, pada imuniteta ili pojačanog stresa. Smanjuje umor i povećava tjelesnu izdržljivost, stoga je odličan dodatak prehrani za osobe koje se bave težim fizičkim radom i sportaše prilikom intenzivnih treninga. 

Neke od njenih prednosti su i pozitivan učinak na krvožilni sustav, astmu, snižavanje kolesterola, krvnog tlaka, liječenje anemije i bolesti jetre, jačanje kosti... 

Matičnu mliječ dobro je uzimati preventivno, ne samo kada je imunitet već vidno oslabio. Preporučljiva dnevna doza je od 600 do 1 000 mg svježeg proizvoda. Možete je uzimati cijele godine po 1 gram svakog dana tijekom jednog mjeseca, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od 30 dana. Sezonski je možete konzumirati 3 mjeseca bez prestanka (preporučljivo na jesen), a ostatak godine pauzirati.

U prodaji je možete pronaći i u kapsulama ili prahu, no najučinkovitiji učinak bit će kada je uzimate u tekućem obliku jer je tako očuvana većina hranjivih tvari. 
 
(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eZdravlje&ljepota

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: