Predstava Kralj Lear i ove godine u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu

eTurizam
08.08.2018 08:08:22

Od 9. do 12. kolovoza

Predstava Kralj Lear i ove godine u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu

Najdugovječnija predstava kazališta Ulysses, Shakespearov „Kralj Lear" u režiji Lenke Udovički, koja se s iznimnim uspjehom izvodi još od osnutka kazališta 2001. godine, na repertoaru je i ovoj sezoni Ulyssesa, od 9. – 12. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu. Naslovnu ulogu Kralja Leara tumači Rade Šerbedžija, kojemu je ovo kako kaže, jedna od najdražih uloga u karijeri. 

Predstava je postigla izniman uspjeh kod publike i službene kritike te postala svojevrsni Ulyssesov zaštitni znak. Interes za nju i dalje ne jenjava te je već 18. godinu zaredom na repertoaru svake sezone u nekoliko termina. Do sada je odigrana 78 puta, pred uvijek prepunim gledalištem. Radnja predstave započinje već pri ukrcaju publike u Fažani na brod za Mali Brijun, a nastavlja se u jedinstvenom ambijentu Malog Brijuna te na nekoliko lokacija u Tvrđavi Minor. 

U predstavi nastupaju: Rade Šerbedžija, Ivan Đuričić, Marko Juraga, Ksenija Marinković, Filip Detelić, Nenad Cvetko, Lucija Šerbedžija, Frano Mašković, Nina Šerbedžija, Zoran Gogić, Miodrag Krivokapić, Bojan Krivokapić, Lovro Ivanković, Mladen Vasary, Ivan Colarić i Sergej Gajić, uz pratnju Mostarske simfoniette i glazbenog sastava Putokazi.

Brod za publiku polazi iz Fažane u 19:30 sati. 

Ulaznice je moguće kupiti na recepciji Nacionalnog parka Brijuni u Fažani, na svim prodajnim mjestima Eventima te na internetskim stranicama kazališta: www.ulysses.hr.
 
(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: