56. Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA 2018.

PODUZETNIČKE NOVOSTI
09.08.2018 13:08:18

Od 25. do 30. kolovoza u Sloveniji

56. Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA 2018.

Najveći i najvažniji poljoprivredno-prehrambeni sajam u Srednjoj Europi - AGRA ove održat će se od 25. do 30. kolovoza 2018. u Gornjoj Radgoni u Sloveniji. Ovogodišnji sajam poseban će naglasak staviti na mlade u agrobiznisu, generacijsku obnovu, digitalizaciju, inovativnost, znanje i umrežavanje. 

Na AGRA-i će se najznačajnije slovenske institucije predstaviti na B2B poslovnim susretima i prezentacijama. Država partner organizatora ove je godine Makedonija, koja će ovim putem svojim izlagačima omogućiti umrežavanje, ciljane poslovne susrete i promociju pred 120 000 posjetitelja sajma. Uz Sloveniju i Makedoniju, na sajmu će se predstavljati i Hrvatska, Austrija i Mađarska te Indija i Poljska. Očekuje se predstavljanje više od 1 800 izlagala iz 36 država

Sajam će istaknuti teme poput hrane iz naše okoline, ekološke poljoprivrede, organskih proizvoda za gastronomiju, održivog gospodarenja šumama i poljoprivredne mehanizacije za učinkovitu i održivu poljoprivrednu proizvodnju. Nove vizije nadogradit će se eksponatima izlagača iz sektora poljoprivrede i prehrane. Među izloženim će se naročito isticati pametni IT priključci i uređaji namijenjeni ratarstvu, voćarstvu, hortikulturi, stočarstvu i vinogradarstvu. Organizatori najavljuju predstavljanje vodećih svjetskih brendova poljoprivredne i šumarske mehanizacije, nove opreme i sredstava za proizvodnju hrane na ekološki prihvatljiv način, vrhunski proizvodi, jela i vina prehrambeno-prerađivačke industrije te proizvodi iz dodatnih djelatnosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Na sajmu će biti govora i o problematici uništavanja invazivnih biljaka, promovirat će se Europsko inovacijsko partnerstvo, a na interaktivan će se način predstaviti i zajednička poljoprivredna politika nakon 2020. godine. U suradnji sa Savezom seoske mladeži Slovenije održat će se seminar europskih mladih poljoprivrednika, na kojem će poseban naglasak biti na različitim financijskim instrumentima za razvoj turizma u ruralnim područjima. 
 
Velika pažnja na sajmu posveti će se tradiciji i razvoju pčelarstva, sadnji i sijanju mednih biljaka, a održat će se i okrugli stol o mladim pčelarima i važnosti razvoja pčelarstva u Sloveniji. Tradicionalno će se održati stručne izložbe životinja, gdje će posjetitelji moći razgledati konje, goveda, svinje, stoku sitnog zuba, male životinje i ribe. 

AGRA će sveukupno obuhvatiti 150 poslovnih, stručnih, strukovnih, natjecateljskih i zabavnih događaja. Posjetitelji će moći degustirati nagrađena vina na Vino Slovenija, Gornja Radgona, kušati nagrađena jela iz AGRA-ine kuhinje i biološko certificirani jelovnik te na tržnici kupiti domaće delicije i proizvode. 

(I: eCroatia / agroklub.com)

POVEZANE VIJESTI

PODUZETNIČKE NOVOSTI

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više