Otkrijte ljepote surove divljine kroz Sjeverni Velebit i Paklenicu

eZdravlje&ljepota
30.05.2019 11:05:17

U tijeku su prijave za Highlander Velebit

Otkrijte ljepote surove divljine kroz Sjeverni Velebit i Paklenicu

Koliko je zaista očaravajuće lijepa Hrvatska najbolje vide oni koji se popnu na njene najviše točke – masivne i pomalo zastrašujuće planine. Kao sudionik planinarske mistične avanture – Highlander Velebita – proći ćete najljepšim dijelom Velebita, naše najduže planine.

Avanturu, koja će vas na 5 dana odmaknuti od užurbanog života, uobičajenih briga i ponovno te spojiti s prirodom, započet ćete na Zavižanu – planinskom vrhu u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, a završiti u Nacionalnom parku Paklenica, drugom po redu proglašenom nacionalnom parku u Hrvatskoj. Tijekom prolaska 104 kilometara Highlander rute, uživat ćete u očuvanoj prirodnoj raznolikosti Sjevernog Velebita te doživjeti iskonsku ličku divljinu na putu do cilja i titule hrvatskog Gorštaka.

Iskustva na Highlander Velebitu drastično se razlikuju iz godine u godinu, od ekipe do ekipe, ali i između sudionika pojedinačno i u tome se krije njegova prava vrijednost. Vaše iskustvo, fizička spremnost, priprema za događaj i plan osvajanja postavljenih kontrolnih točaka oblikovat će priču o avanturi života koju ste upravo proživjeli i koju ćete s ponosom prepričavati ostalim sudionicima, poznanicima, kolegama i/ili obitelji.

Highlander Velebit događaj je koji s ponosom promovira ljepote hrvatskih planina, nacionalnih parkova te stavlja naglasak na Hrvatsku kao zemlju raznolikih ljepota netaknute prirode i surove divljine. Avanturom života naglašava se i važnost povratka prirodi, boravka u prirodi i njena korisna djelovanja ne samo na fizičko zdravlje, nego i na zdravlje uma. Filozofijom: "take only pictures, leave only footprints" educira sudionike o važnosti očuvanja netaknute prirode i njenom očuvanju. Uz to, kroz događaj se popularizira "long distance" planinarenje u Hrvatskoj te se upravo zato sudionicima naglašava važnost dobre pripreme za događaj te odabir odgovarajuće opreme koja će im olakšati i unaprijediti planinarsko iskustvo.

Ako ste spremni proživjeti svoju avanturu života koja ove godine traje od 14. do 19. rujna prijavite se na Highlander Velebit i uživajte u ljepotama Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i Nacionalnog parka Paklenica.

Više informacija o događaju dostupno je na službenoj web stranici

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eZdravlje&ljepota

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: