Uskoro kreće projekt e-Poslovanje za poduzetnike

eUsluge
24.10.2018 10:10:19

Potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt digitalizacije usluga vrijedan 51 milijun kuna

Uskoro kreće projekt e-Poslovanje za poduzetnike

U Ministarstvu uprave potpisan je ugovor za projekt e-Poslovanje vrijedan više od 51 milijun kuna. Projekt će poslovnim korisnicima omogućiti jedinstven pristup elektroničkim uslugama, a sufinanciran je s 85% sredstava iz EU fondova iz operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali". 

Realizacijom projekta e-Poslovanje korisnici (poduzetnici, obrtnici, OPG-ovi) će lakše moći preuzeti dokumentaciju na svoje računalo od svih javnih tijela, kao što su porezna uprava, zdravstveno osiguranje ili mirovinski sustav. 

Unutar projekta postojat će i podsustav e-Ovlaštenja i podsustav za upravljanje pristupnim pravima i kontrolu pristupa e-usluga. Time će se isključivo osobama ovlaštenim za zastupanje ili njihovim opunomoćenicima omogućiti pravo pristupa e-uslugama za pojedini poslovni subjekt. Ujedno, bit će u mogućnosti delegirati i kontrolirati pristupna prava za rad s pojedinim e-uslugama, a putem Poslovnog korisničkog pretinca poslovnim subjektima osigurat će se primanje informacija od javne uprave na brži i jednostavniji način.  

Potpuna implementacija projekta planira se do kraja 2020, dok se početak nekih usluga očekuje u 2019. godini. Cilj je ojačati učinkovitost javne uprave i olakšati poslovanje poduzetnicima, što bi u konačnici doprinijelo poboljšanju poslovne klime Hrvatskoj. Putem platforme poduzetnici i obrtnici neće više morati čekati u redovima brojnih institucija, već će na jednostavan način na jednom mjestu moći obaviti sve radnje odjednom. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eUsluge

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: