Googleov alat pomoći će vam u suzbijanju ovisnosti o smartphoneu

eUsluge
28.08.2019 10:08:15

Aplikacije koje vam rade distrakciju možete staviti na tzv. crnu listu i fokusirati se na ono što trenutno radite

Googleov alat pomoći će vam u suzbijanju ovisnosti o smartphoneu

Postali smo sve više ovisni o smartphoneima. Mnogima se cijeli dnevni kalendar i osobni podaci nalaze upravo na pametnom telefonu, zbog čega sve više provodimo vrijeme gledajući u plavo svjetlo. Zbog tih uređaja mnogi gube samodisciplinu i smanjuju koncentraciju prilikom obavljanja pojedinih poslova ili pak provođenja vremena s društvom. 

Pojedinci su čak i razvili nomofobiju, odnosno strah od gubitka svog smartphonea. Sve učestalije ovisnosti postao je svjestan i Google, stoga su u kompaniji razvili alat koji bi korisnicima Androida trebao pomoći u kontroliranju ovisnosti. 

Alat nazvan Focus Mode najavljen je još u svibnju 2019., a dostupan je svima koji koriste Android 10. Googleova intencija bila je da aktivacijom ovog alata odaberete i blokirate sve aplikacije koje vas ometaju. Mnogi su na "crnu listu" stavili Facebook, Instagram, YouTube i razne igrice čije notifikacije  predstavljaju distrakciju u obavljanju posla ili druženju s dragim osobama. 

Sami možete odrediti koliko dugo će Focus Mode trajati, a nakon isteka zabrane, aplikacija će ponovno postati dostupna. Ideja je da spomenuti alat postane dijelom sustava za digitalno zdravlje i učini vaš pametni telefon manje privlačnim kako biste što manje vremena trošili na buljenje u ekran. 

Focus Mode povezan je s Wind Down modeom kojim gasite boju na ekranu i koristite samo sivu, što je korisnicima neprivlačno. Pristupiti mu možete na sljedeći način: 

  • otvorite aplikaciju Digital Wellbeing
  • na nadzornoj ploči (Dashboard) odaberite Focus Mode
  • dodirnite kućicu na desnoj strani svake aplikacije koju želite privremeno isključiti
  • odaberite opciju Uključi sada
  • sve odabrane aplikacije postat će sive
  • kada želite ponovno osposobiti blokirane aplikacije, samo odaberite opciju Isključi 
 
(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eUsluge

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: