7. Vegesajam na glavnom zagrebačkom trgu

eGastro
17.05.2018 11:05:17

21. svibnja, od 8 do 19 sati

7. Vegesajam na glavnom zagrebačkom trgu

 
Hamburgeri, kebap, ćevapčići, nekoliko vrsta sireva, falafel, nepalski „džepići” punjeni povrćem, egzotične baklavice, svježi tofu i sejtan, pite, kolači, hrana za pse i mačke… najavljuju VegeSajam s isključivo veganskom ponudom. Ako nakon ove prve rečenice osjećate iznenadnu glad, pozvani ste da posjetite 7. VegeSajam koji će ponovno privući mnoge da ga ne propuste.

Ove godine održat će se u ponedjeljak 21. svibnja 2018. od 8 do 19 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.  
 
Organizatori VegeSajma nastojat će građanima približiti ideje održivog življenja, ekologije, zdravog načina prehrane i nenasilja na najpristupačniji i najukusniji način – ponudom ukusne veganske klope za zašareniti hladnjak, napuniti smočnicu ili pojesti nešto "s nogu”.
 
 
Na VegeSajmu predstavit će se etički i ekološki osviješteni proizvođači i dobavljači biljne hrane i kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama, kao i mali proizvođači poljoprivrednih i ekoloških proizvoda. Nudit će se gotovi topli ili hladni obroci i osvježenja te razni prehrambeni proizvodi biljnog podrijetla, a u ponudi će se naći i namirnice za sirovojedce i one koje izbjegavaju gluten. Oni željni egzotičnih namirnica moći će kušati jela dalekog Nepala i Bliskog istoka.
 
 
Tijana Popivoda iz udruge Prijatelji životinja, koja organizira VegeSajam, poziva posjetitelje:
 
"7. VegeSajmom želimo građanima ponuditi široku ponudu veganskih namirnica i jela te im pokazati da danas uistinu nije teško biti vegan. Pokraj tolikog izobilja biljnih jela te vještih proizvođača i kuhara koji mirisom, okusom i teksturom namirnica čine čuda, od veganskog načina života mogu dijeliti samo izgovori. Pozivamo sve da na VegeSajmu kušaju svoje najdraže jelo, poput burgera od konoplje ili veganskog hotdoga".

VegeSajam ujedno je najava velikog ZeGeVege festivala koji će se održati u rujnu.
 
 
(I: eCroatia.info/licegrada.hr)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eGastro

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: