Zlonamjerni softver GhostTeam nalazi se u najmanje 56 aplikacija

eUsluge
23.01.2018 10:01:56

Osmišljen je za krađu korisničkih imena i lozinki

Zlonamjerni softver GhostTeam nalazi se u najmanje 56 aplikacija

Stručnjaci za računalnu sigurnost otkrili su novu vrstu zlonamjernog softvera u najmanje 56 aplikacija u Googleovoj trgovini Play, prenosi Poslovni dnevnik.
 
Zove se GhostTeam, a osmišljen je za krađu korisničkih imena i lozinki. Nalazi se u aplikacijama za baterijsku svjetiljku, kompas, skener QR kodova, čišćenje pametnog telefona, zabavu u raznim oblicima, životni stil i preuzimanje video zapisa, i mnogim drugim nesumnjivim aplikacijama.
 
Kao što je to često slučaj, same aplikacije ne sadrže zlonamjerni računalni kod, pa im je stoga odobreno uvrštavanje u katalog Google Playa. Međutim, jednom kad ih instalirate prvo provjere je li uređaj emulator ili virtualno okruženje, pa nakon toga preuzmu GhostTeam koji od vlasnika traži odobrenje za pristup administratorskim ovlastima. Ujedno će vas agresivno zasuti reklamama sa skočnim prozorima. 

Softver će prikupiti podatke o uređaju na kojem se nalazi, lokaciji, jeziku i parametrima prikaza, a čim otvorite aplikaciju za Facebook od vas će tražiti ponovno logiranje kao potvrdu. Kad unesete korisničko ime i lozinku, poslat će ih svome tvorcu.
 
Ti ukradeni podaci mogu poslužiti za isporuku daleko štetnijeg zlonamjernog softvera ili preuzimanje korisničkog računa, kao i za krađu osobnih podataka i digitalnog identiteta.
 
Stoga budite oprezni pri preuzimanju aplikacija i obratite pozornost na moguće postojanje GhostTeama u aplikaciji.
 
 
(I: eCroatia.info/poslovni.hr)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eUsluge

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: