Znate li što je body wrapping metoda?

eZdravlje&ljepota
24.07.2018 11:07:16

Saznajte sve o učinkovitoj anticelulitnoj metodi

Znate li što je body wrapping metoda?

Body wrapping je tretman kojim se učinkovito uklanja celulit, a pritom se smanjuje obujam tijela. Radi se o provjerenoj metodi u borbi protiv celulita, masnih naslaga i strija, uz uporabu posebnih kozmetičkih proizvoda osmišljenih upravo u svrhu čišćenja kože, otvaranja pora i detoksikacije tijela. Stručnjaci tvrde kako su rezultati vidljivi već nakon prvog anticelulitnog tretmana.

Postupak body wrappinga


Postupak body wrappinga provodi se tako da se u kožu tretirane osobe umasira preparat koji sadrži fitoaromatske sastojke te se zatim tretirani dijelovi tijela omataju folijom. Omatanjem tijela posebnom folijom osigurava se bolje prodiranje fitoaromatskih sastojaka u kožu i potkožno tkivo. Budući da su fitoaromatski proizvodi hlapljivi, upravo se folijom zaustavlja to svojstvo, zbog čega se glavni sastojci preparata razgrađuju pod kožom i hidratiziraju stanice. 

Kod ovog je postupka vrlo važno omotati tijelo odgovarajućom folijom, jer se korištenjem neodgovarajućih materijala i nepravilnim omatanjam prekida protok limfe. Preporučljivo je na body wrapping tretman otići kod kvalificiranog stručnjaka, a ne primjenjivati je samostalno kod kuće. 
 
body wrapping tretmani, protiv celulita 

Topli body wrapping


Postoje dvije vrste body wrappinga, topli i hladni, pri čemu učinak grijanja ili hlađenja ovisi o aktivnim sastojcima odabranih fitoaromatskih preparata. Topli body wrapping preporučuje se za uklanjanje mekog celulita. Ova vrsta celulita zapravo je lako uklonjiva jer još nije došlo do većih vidljivih promjena na koži, ali nastali su edemi zbog oslabljene cirkulacije. Anticelulitni tretman toplog body wrappinga ne bi smjele primjenjivati osobe koje na dijelovima tijela zahvaćenim celulitom imaju proširene vene i kapilare, dijabetičari, osobe s  kardiovaskularnim ili bubrežnim bolestima i dermatitisom te trudnice i dojilje. 
 
body wrapping, uklanjanje celulita 

Hladni body wrapping


Kao što i sam naziv govori, metoda hladnog body wrappinga obuhvaća intenzivan učinak hlađenja za uklanjanje tvrdog celulita. Tvrdi ili kompaktni celulit mnogo je kompleksniji od onog mekog jer je ovdje potkožni tkivo poprilično izmijenjeno i dolazi do pojave tzv. "narančine kore". Ova metoda preporučuje se osobama koje imaju izražene proširene vene i kapilare i onima sa subjektivnim osjećajem nelagode prilikom toplih tretmana. Ipak, trudnice i dojilje trebale bi izbjegavati i ovaj način body wrappinga. 
 
body wrapping, anticelulitna metoda 

Rezultati body wrappinga su vidljiv gubitak celulita i masnih naslaga na tijelu, mršavljenje, elastičnija koža, bolja cirkulacija krvi te relaksacija. Borba protiv celulita dugotrajan je proces. Nakon body wrappinga svakako je dobro uravnotežiti prehranu i baviti se tjelovježbom, hidratizirati tijelo i koristiti anticelulitne preparate uz masažu tretiranih mjesta. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eZdravlje&ljepota

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: