Radionica za građevinski sektor: Provedba priznanja razlike u cijeni

PODUZETNIČKE NOVOSTI
01.09.2022 09:09:05

Hrvatska gospodarska komora organizira radionicu za građevinski sektor Provedba priznanja razlike u cijeni, koja će se održati 9. rujna s početkom u 10 sati u Vijećnici HGK (Rooseveltov trg 2, Zagreb) uz online prijenos.

Radionica za građevinski sektor: Provedba priznanja razlike u cijeni

Građevinski sektor suočava se s nekoliko situacija bez presedana. Proteklih 20 godina nije bilo ovakvog povećanja u cijeni materijala. Istovremeno je pred tvrtkama zbog obnove više posla nego ikada. U situaciji u kojoj se nalazimo građevinski sektor ima ulogu jednog od predvodnika gospodarskog rasta, a značajna je i njegova uloga u revitalizaciji područja pogođenim potresom.

Kako bi se ovoj djelatnosti omogućio nesmetan rad i rast, ključna je provedba Zaključka Vlade o ublažavanju posljedica globalnog poremećaja na tržištima građevinskih materijala i proizvoda iz lipnja ove godine. U tom procesu, nova usluga HGK Indeksi cijena građevinskih materijala omogućava naručiteljima provedbu postupaka priznanja razlike u cijeni i nastavak provedbe projekata.

S ciljem što brže i jednostavnije provedbe Zaključka, Hrvatska gospodarska komora organizira radionicu za građevinski sektor Provedba priznanja razlike u cijeni, koja će se održati 9. rujna s početkom u 10 sati u Vijećnici HGK (Rooseveltov trg 2, Zagreb) uz online prijenos.

Radionica je namijenjena građevinskim tvrtkama, javnim naručiteljima, investitorima i jedinicama lokalne samouprave, a pokrit će područja cestogradnje i vodne infrastrukture, visokogradnje i detalje pravne provedbe Zaključka, uz poseban fokus na objašnjavanje formule klizne skale.

Predavači su eminentni građevinski i pravni stručnjaci: mr. sc. Branimir Bosanac dipl. ing. građ. iz Centra za organizaciju građenja, prof. dr. sc. Ivica Završki s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, odvjetnik Mićo Ljubenko iz Odvjetničkog društva Ljubenko & partneri i savjetnica predsjednika HGK za graditeljstvo i promet Mirjana Čagalj, dipl. ing. građ.

Iznos kotizacije za radionicu je 650 kuna. 

Članicama HGK koje plaćaju članarinu, kotizacija se ne naplaćuje.
 
PRIJAVA ZA RADIONICU
 
(I:hgk.hr)

POVEZANE VIJESTI

PODUZETNIČKE NOVOSTI

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više