Otvorene su prijave za FoodTech Startup Competition, natjecanje za nove nade prehrambene i ugostiteljske startup scene

PODUZETNIČKE NOVOSTI
12.05.2022 09:05:41

U sklopu Weekend Food festivala predstavljen je FoodTech StartUp Competition – natjecanje za startupove koje je koncipirano s ciljem pronalaska novih i kreativnih ideja te pružanja podrške novim nadama prehrambene i ugostiteljske industrije.

Otvorene su prijave za FoodTech Startup Competition, natjecanje za nove nade prehrambene i ugostiteljske startup scene

Osim novih kulinarskih ideja, inovacija i gastronomskih filozofija nekih od najvećih svjetskih chefova, Weekend Food Festival itekako je u vidu imao i tehnološke trendove. Tako je u sklopu programa predstavljen i FoodTech StartUp Competition – natjecanje za startupove koje je koncipirano s ciljem pronalaska novih i kreativnih ideja te pružanja podrške novim nadama prehrambene i ugostiteljske industrije. Na tragu održive budućnosti te stvaranja dugoročnih rješenja i odgovora u ovoj sve zahtjevnijoj branši, Maistra Hospitality Group, Infobip i Pepermint pokrenuli su ovaj jedinstveni projekt koji će okupiti najrelevantnije startupove, koji svojim radom uvelike doprinose rješavanju najsuvremenijih izazova prehrambene i ugostiteljske scene.

Teme digitalizacije i održivosti aktualne su u svim industrijama, a pritom prehrambena i ugostiteljska industrija, koje okupljaju ogroman broj tvrtki i pojedinaca, od kuhara, konobara, menadžera, proizvođača, distributera pa do gostiju, nisu iznimke. FoodTech Startup Competition među domaćim, regionalnim i europskim startupovima traži one čija ponuda proizvoda ili usluga ne donose rješenje samo pojedinačnim segmentima industrije, već potiču transformaciju svih uključenih u cijeli lanac vrijednosti. Glavni kandidati su tvrtke koje su usmjerene na proizvodnju, isporuku, prilagodbu zdravstvenim potrebama potrošača, kao i one koje nude nova viđenja i načine upravljanja hotelima, restoranima i kafićima. Osim rješenja usmjerenih na unutarnju strukturu poslovanja, FoodTech Startup Competition traži i inovacije u procesima usmjerenima na klijente, digitalizaciju u kupnji i uživanju te odlaganju hrane korištenjem tehnologije koja promiče učinkovitost i održivost.

Natjecanje je predstavljeno u sklopu Weekend Food Festivala, jednog od najvećih europskih festivala gastronomije, održanog proteklog vikenda u Rovinju. FoodTech Startup Competition predstavili su gastro konzultant i direktor programa Hrvoje Petrić, direktor Pepermint agencije Boris Kovaček, direktorica ljudskih resursa u Maistra Hospitality Group Tina Lupieri te predstavnici Infobipa Nikola Pavešić i Aleksandar Raić.

Natjecanje traži startupove čije djelovanje spada u jednu od sedam kategorija, a to su Agriculture Tech, Food Science, Food Product i Health Coaching, Food & Hospitality services, Food Supply Chain & Retail, Food Delivery, Food Waste. Koncept FoodTech Startup Competition razvijen je po uzoru na globalne trendove, s ciljem pružanja jedinstvene digitalne platforme i perspektivnim starutpovima u probijanju na globalno tržište. Partneri natjecanja nastojati će sudionicima i u konačnici pobjednicima natjecanja pružiti prijeko potrebnu odskočnu dasku kako bi inovativne ideje pretvorili u održiva rješenja. „Lokalnost, izvornost i ekološka prihvatljivost proizvoda postali su ključan element gastronomske ponude te je potražnja za takvim proizvođačima velika, no sami klijenti ih ne mogu lako pronaći. Cilj ovog natjecanja je stvoriti poveznicu između proizvođača i klijenata koja će olakšati komunikaciju i stvoriti jedinstvenu i cjelovitu platformu koja bi trebala olakšati suradnju raznih sudionika cijelog procesa" objasnio je Hrvoje Pertić, direktor programa Weekend Food Festivala i jedan od članova žirija natjecanja.

Pobjednik natječaja će imati jedinstvenu priliku razviti svoja znanja sudjelovanjem u „Mentoring Bootcampu" s timom relevantnih stručnjaka partnera natječaja, online ili uz posjet Infobip Pangea Campusu u Vodnjanu. Uz priliku za učenje u stimulativnom okruženju uz neke od najvećih profesionalaca industrije pobjednik će na raspolaganju imati 20 tisuća eura u protuvrijednosti korištenja Infobipove globalno nagrađivane komunikacijske platforme u oblaku te druge vrijedne nagrade partnera natječaja.

Natječaj je objavljen na FoodTech Startup Competition a razdoblje za registraciju traje do 15.8.2022.. Više o uvjetima za prijavu i nagradama možete pronaći na istom mjestu.

(I: mpr.hr)

POVEZANE VIJESTI

PODUZETNIČKE NOVOSTI

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više