Imate mučnine za vrijeme putovanja automobilom? Citroen je smislio rješenje!

eAutomoto
08.08.2018 10:08:43

Nova metoda za smanjivanje mučnina tijekom vožnje

Imate mučnine za vrijeme putovanja automobilom? Citroen je smislio rješenje!

Velik broj ljudi osjeća mučninu tijekom putovanja automobilom. Čak trećina osoba u prometu pati od ovih simptoma. Rješenje je do sada bilo u uzimanju tableta, no iz Citroena su se dosjetili još jednog načina uklanjanja simptoma mučnina tijekom vožnje. 

Seetroen su naočale veoma neobičnog dizajna, no njihova je svrha daleko od one estetske. Naime, naočale su oblikovane tako da se ono što naše oči percipiraju uskladi s osjećajem u srednjem uhu. 
Iz Boarding Ringa, francuske kompanije koja stoji iza ovog proizvoda osmišljenog za Citroen, poručuju kako simptomi mučnine tijekom vožnje nestaju za 10-ak minuta od početka nošenja Seetroen naočala. 

Seetroen naočale nemaju stakla, već se sastoje od četiri prozirna prstena ispunjena obojenom tekućinom do pola. Njima se stimulira kut i pomak horizonta, a ideja je da se kroz naočale gleda u knjigu ili mobilni uređaj, tj. nešto što se nalazi na kraćoj udaljenosti od očiju. Periferni vid će zatim proslijediti informaciju o horizontu te će mozak na temelju toga usuglasiti ono što oči vide s reakcijom srednjeg uha. Boarding Ring tvrdi da Seetroen naočale smanjuju problem mučnine tijekom vožnje za 95% korisnika, a kada mučnina prestane, korisnik može slobodno skinuti naočale i nastaviti svoje putovanje bez njih. 

Prodaja ovog, za mnoge, revolucionarnog proizvoda očekuje se u prosincu 2018. godine

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: