MUP upozorava vozače na određene promjene pri dolasku ljepšeg i toplijeg vremena

eAutomoto
26.03.2018 15:03:57

Na prometnicama se očekuje sve više vozača bicikala, mopeda i motocikala

MUP upozorava vozače na određene promjene pri dolasku ljepšeg i toplijeg vremena

Policija podsjeća kako prelaskom na ljetno računanje vremena prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju tako da se ne moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla tijekom vožnje.

Izuzetak su mopedi i motocikli na kojima za vrijeme vožnje cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.

Policija upozorava i kako se dolaskom ljepšeg vremena i povoljnijih vremenskih prilika na prometnicama očekuje sve više vozača bicikala, mopeda i motocikala radi čega vozačima ostalih vozila savjetuju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom, veću pozornost obrate na ove kategorije sudionika u prometu te da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

"Uz poštivanje svih prometnih pravila i propisa, vozače mopeda i motocikala podsjećamo na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige", upozorila je PU primorsko-goranska.

"Bicikliste, koji se kreću kolnikom na javnoj cesti podsjećamo da su noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti, dužni nositi reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću. Izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, također trebaju biti označeni i pješaci ukoliko se noću ili danju u slučaju smanjene vidljivosti kreću kolnikom na javnoj cesti", dodali su.
 
 
(I: eCroatia.info/poslovni.hr, foto: freepik.com)

Komentiraj

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: