IT & HR – Prilike i izazovi

PODUZETNIČKE NOVOSTI
24.11.2022 10:11:32

S obzirom na sve veći broj zaposlenih u području IT-a, središnja tema ovogodišnje konferencije je tržišta rada. Konferencija se održava 6. prosinca 2022. u Zagrebu, prijavite se!

IT & HR – Prilike i izazovi

Na prošlogodišnjoj tradicionalnoj konferenciji IT industrije HGK, sudionici i predstavnici struke istaknuli su pronalaženje novog i zadržavanje starog kadra kao izazov broj jedan u njihovom poslovanju.

Prema posljednjoj analizi IT industrije HGK hrvatski je IT 2020. zapošljavao više od 34 tisuće djelatnika. U periodu od pet godina zaposleno je gotovo 11.000 osoba, a s obzirom na propulzivnost IT industrije očekuje se značajan rast zapošljavanja i dalje.

Sa središnjom temom tržišta rada, HGK će ponovno okupiti hrvatsku IT scenu u utorak, 6. prosinca 2022. godine, u dvorani Aula Magna, Ulica Filipa Vukasovića br. 1, III. kat (Katoličko sveučilište), Zagreb.

HGK i njezino Udruženje za IT kontinuirano rade na uvjetima za privlačenje i zadržavanje talenata, a ključna su tri smjera djelovanja:

  • Poboljšanje zakonske regulative, fiskalne politike, porezno rasterećenje i smanjenje cijene rada. Osobito je važno značajnije rasterećenje plaća i nastavak pozitivnih mjera zapošljavanja mladih.
  • Hrvatski obrazovni sustav producira odlične IT kadrove, ali u nedovoljnom broju. Bez povećanja broja studenata na našim fakultetima, visokim školama i učilištima, jaz će biti sve dublji.
  • Stvaranje uvjeta i u samim tvrtkama za privlačenje i lokalnih i globalnih talenata u IT industriji.
Na konferenciji će biti predstavljene posljednje brojke hrvatske IT industrije, kao i rezultati anketa o tržištu rada te o očekivanjima za sljedeću godinu.

Osvrnut ćemo se i na uključivanje IT industrije kao strateškog područja u strategiji pametne specijalizacije (S3) – kako će to utjecati na samu industriju, ali i na razvoj inovativnog okruženja u Hrvatskoj općenito.

Kotizacija za konferenciju

Za tvrke koje plaćaju članarinu HGK, konferencija se ne naplaćuje. Za nečlanove, kao i za tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK, kotizacija po sudioniku iznosi 500 HRK ili 66,36 EUR.

Program događanja nalazi možete preuzeti OVDJE. Na konferenciju se možete prijaviti OVDJE.
 
(I: HGK)

PODUZETNIČKE NOVOSTI

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više